Hozzávalók kb 18 darabhoz:
- 20 dkg tehéntúró
- 12 dkg zabliszt
- 3 dkg zabpehely
- 8 dkg barnacukor
- 0,5 dl olvasztott vaj
- 0,5 dl víz
- 8 g sütőpor
- 3 kisebb alma
- 1 teáskanál vanília aroma
- kevés barnacukor és őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítése:
- A túrót kikavarjuk a nedves hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, meg a sütőport. Kikavarjuk (sűrű tejbegríz állagú tésztát kapunk), és a végén belevegyítjük az apró kockára felvágott almát is.
- Egy nagy tepsiit kibélelünk sütőpapírral, és a masszából nedves kézzel pingpong labda nagyságú golyókat helyezünk. Kézzel kissé ellapogatjuk, de maradjon vastag.
- 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, és még melegen megszórjuk fahéjas barnacukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése