2019. június 3., hétfő

Kapros-ordás pite


-->

Mindig is a kedvencem volt az ordás pite, főleg kaporral, de igazából minden, ami ordás, az kedvencem. Most a tésztát ez a recept szerint készítettem, természetesen diétásan, mert ha a hagyományos verziót fogyasztanám, nagyon gyorsan gondjaim lennének hízás és egyéb terén.
Cukrot sem használtam, helyette eritrit-sztevia keveréket. Így ebben a formában egy egészséges, alakbarát változat készíthető, de írom a hagyományosat is.

Hozzávalók a tésztához: 


  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g)
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 


  • 70 dkg orda
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom eszelt héja
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor 
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítése: 


  • A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral, meg az élesztővel, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, ás egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Az ordát kikavarjuk a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliával, a citromlével, a kaporral, meg a citromhéjjal. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk. 
  • A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk téglalap alakúra. 
  • Az első tésztalapot tepsibe helyezzük, villával megszúrkáljuk, és a krémet rásimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, ezt is villával megszúrkáljuk, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje elkezd megpirulni.

Nincsenek megjegyzések: