-->
Mindig is a kedvencem volt az ordás pite, főleg kaporral, de igazából minden, ami ordás, az kedvencem. Most a tésztát ez a recept szerint készítettem, természetesen diétásan, mert ha a hagyományos verziót fogyasztanám, nagyon gyorsan gondjaim lennének hízás és egyéb terén.
Cukrot sem használtam, helyette eritrit-sztevia keveréket. Így ebben a formában egy egészséges, alakbarát változat készíthető, de írom a hagyományosat is.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- 1 dl tej
- csipetnyi só
- 70 dkg orda
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 citrom eszelt héja
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2-3 evőkanál citromlé
Elkészítése:
- A lisztet elkeverjük a sóval, a cukorral, meg az élesztővel, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, ás egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Az ordát kikavarjuk a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliával, a citromlével, a kaporral, meg a citromhéjjal. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk.
- A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk téglalap alakúra.
- Az első tésztalapot tepsibe helyezzük, villával megszúrkáljuk, és a krémet rásimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, ezt is villával megszúrkáljuk, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje elkezd megpirulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése