-->
Egy érdekes technikával készült ez a desszert, és pont olyan, mintha fagyit ennénk, csak nincs megfagyva :) Nagyon finom krémes desszert!
Hozzávalók:
- 50 dkg sűrű natúr joghurt (pl görög joghurt)
- 4 dl habtejszín (cukrozatlan)
- 12,5 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
- 50 dkg eper
Elkészítése:
- A habtejszínt mixerrel kemény habbá verjük.
- Kikavarjuk a joghurtot porcukorral, vaníliával, és citromhéjjal, majd óvatosan beleforgatjuk a joghurtba.
- Egy nagyobb méretű szűrőt egy lábasra helyezünk. Kibéleljük egy sűrű szövésű vászon anyaggal, és ebbe öntjük a masszát. Az anyaggal befedjük, és egy tállal, vagy tányérral lenyomtatjuk. Másnap reggelig hűtőszekrénybe helyezzük, ezalatt a savó kicsöpög belőle az edénybe.
- Másnap kicsomagoljuk, ráborítunk egy tálat, amelyre tálalni kívánjuk, és óvatosan ráborítjuk.
- Az epret megmossuk, tetszőleges darabokra vágjuk, és a joghurt bombát ezzel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése