2018. augusztus 23., csütörtök

Darált húsods krumplipalacsinta







Hozzávalók 4 személyre a palacsintához: 

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg krumpli (egy közepes méretű)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 3,5 dl víz
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöld paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tesákanál szárított oregánó
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A húsos töltelékhez olajat forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádva a húst, kavargatva lepirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sót, meg a fűszereket. Közepes tüzön, néha megkavarva, kb 5 percig főzzük. A tűzről levéve belekavarjuk a tejfölet. 
  • A palacsintához a krumplit meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Az összes hozzávalót csomómentesre kavarjuk, majd egymás után kisütünk nyolc vastagabb palacsintát. 
  • Mindenik közepére 2 evőkanálnyi húsragut helyezünk, a két szélét ráhajtjuk, majd felcsavarjuk. Tálaláskor tejföllel, vagy fehérmártással meglocsolva, borssal megszórva, és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: