2018. április 1., vasárnap

Zöldséges csirkeragu túrós nokedlivel


-->

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 1 kis paradicsomkonzerv (40 dkg)
  • 2 piros kápiapaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • kevés citromlé
  • petrezselyemzöld

A túrós galuskához: 

  • 3 tojás
  • kb 20 dkg liszt
  • 10-15 dkg juhtúró
  • pici só
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg szalonna
  • 20 dkg tejföl

Elkészítése: 

  • Egy közepes edényben olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, és kavargatva összepirítjuk. 
  • Rádobjuk a megmosott húst, hozzáadjuk a paradicsomot, együtt lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, és 40 percig főzzük fedő alatt. 
  • A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, meg egy kevés meleg lével. Az ételhez kavarjuk, illetve ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és citromlével. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 
  • Miközben az étel fő elkészítjük a nokedlit. A tojásokat villával elhabarjuk, majd liszttel és pici sóval kikavarjuk. Forró, sós vízbe szaggatjuk egy kiskanállal, és addig főzzük alacsony lángon, amíg a tetejre feljönnek. Szűrőkanállal kiszedjük. 
  • Egy serpenyőben apró kockára vágott szalonnát pirítunk, majd félretesszük. 
  • A galuskát vajon lepirítjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, túróval és szalonnával megszórjuk, majd a csirkeragu mellé kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: