2018. április 25., szerda

Csirke saslik avokádókrémmel


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • a páchoz: 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál mustár, só, őrölt bors;  
  • az avokádókrémhez: 1 érett avokádó, 2 evőkanál joghurt, 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, kevés citromlé, só, őrölt bors
  • a tálaláshoz: citrom szeletek, metélőhagyma

Elkészítése: 

  • A páchoz valókat összekavarjuk. 
  • A húst megmossuk, kockra vágjuk, és alaposan megforgatjuk a marinádban. Legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Ezután fanyársakra húzzuk, majd grillrácson, szénen megsütjük. 
  • Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a többi összetevőt, és összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.

Tipp: A nyársak mellé néhány előfőzött, kettévágott krumplit, vagy főtt kukoricát is a grillrácsra helyezhetünk. A hús mellé kitűnő köret lesz.


Nincsenek megjegyzések: