Híve vagyok az olyan ételeknek, melyekkel nem kell sokat bíbelődni, egyszerűen elkészíthetőek és még egészségesek is. Nem szeretek a tűzhely mellett álldogálni, kavargatni, adogatni hozzá ezt-azt. Inkább ripsz-ropsz előkészítem, aztán az étel szépen magától elkészül.
Szeretjük az épen sült csirkét, minden formában. Ezúttal citromosan készítettem, egy kis fűszervajjal, szerintem ezidáig ez lett a legfinomabb, legillatosabb csirkesült.
Kívül ropogós, belül hihetetlenül omlós, puha.
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1 citrom
- 5 dkg vaj
- 2 cikk fokhagyma
- macalik fűszerkeverék (vagy tetszés szerinti zöldfűszerek)
- só, bors
- sütőzacskó
Elkészítése:
- A csirkét átmossuk, szárazra töröljük.
- A vajat kissé megolvasztjuk, hozzákeverjük a fűszereket és a reszelt/zúzott fokhagymát.
- A citromot megmossuk, kettévágjuk, felét cikkekre szeljük és a cikkeket a csirke belsejébe tömjük.
- A csirkét sóval és borssal alaposan bedörzsöljük, majd bekenjük a fűszeres vajjal és sütőzacskóba helyezzük. Meglocosljuk a maradég fél citrom levével és lezárjuk a zacskót.
- 190 fokos sütőben 1 órán át sütjük, ezután levesszük a sütőzacskót és még 15 percig pirítjuk.
Friss salátával fogyasztottuk, így is nagyon laktató volt. Kétféle salátát kevertem össze némi paradicsommal, majd meglocsoltam kevés olívaolajjal, pár csepp balzsamecettel és tökmagolajjal.
4 megjegyzés:
Hú,de nagyon guszta!,jöhet is belőle:-)
Istenem , milyen kivánatos!
Fenséges egy ebéd!
Ebből én is kérnék :)
Hű mesésen néz ki
Megjegyzés küldése