Rendelésre készült, egy 14 éves fiú születésnapjára. A tortán lévő két judós a férjem alkotása, a többi az én művem.
Hozzávalók:
- 2 db 4 tojásos piskóta (20x30-as tepsiben sütbe)
- kevés rumos víz a locsoláshoz
A krémhez:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 2,5-3 dl habtejszín (hulala)
- ízlés szerint rumaroma
- kevés tej
A díszítéshez:
- 1 adag fehér fondant
- ételszínezők, nesszkávépor
Elkészítése:
- A kihűlt piskótákat lapokra vágjuk és meglocsoljuk rumos vízzel.
- A gesztenyepürét villával áttörjük, kevés tejjel elkavarjuk hogy krémesebb legyen, rumaromával ízestjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük és lazán a gesztenyepüréhez forgatjuk.
- A krémmel betöltjük a tortalapokat, kevés krémet félreteszünk és ezzel vékonyan bekenjük a torta külsejét.
- A fehér fondantot kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát, majd szürkére színzett fondantból "szőnyeget" készítünk. A torta közepére helyezzük.
- A figurák alapból fehér fondanttal készültek, fejük, kezük, lábuk nesszkávéval színezett fondant. Egyik fekete, másik zöld övet kapott, hajuk feketére színzett fondant. Egymásra lettek építve, először a fekvő figura készült el.
- Miután a figurák kiszáradtak, felhelyezzük a tortára és az egészet vízzel átkenjük.
- Kb.20 szeletes, 3 kilós torta.
10 megjegyzés:
Jó lett, ügyesek vagytok!
Háááát, le minden kalappal előttetek!!!:)
Előd egy elveszett tehetség, biztasd, hogy blogoljon ő is! :)))) Ez még annál is jobb, mint amit elképzeltem. :)
Nagyon jó párost alkottok.:)
Szép lett a torta!:)
Nagggyon jóóó!
Nagyon ügyesek vagytok együtt:-))
Igazi csapatmunka! Szép! :-)
Köszi Otti,Edith!
Alíz,hát mondom én,problémamegoldásban sokkal jobb nálam:)
Mary,Gesztenye,Fahéj,a csapatmunka jellemző ránk,minden helyzetben együtt "játszunk":)
Szuper a torta, Gratulálok!
Nagyon ügyesek vagytok
Ez igen Gratulálok. Nagyon ügyesek vagytok.
Megjegyzés küldése