Igazi omlós, piros, illatos, szaftos hús, tele finom fűszer-ízekkel. Majdnem semmi dolgunk vele, gyorsan előkészíthető és már csak várni kell amíg megsül. Szinte bármilyen körettel tálalható, de szerintem salátával az igazi. Mi csak cherry paradicsommal fogyasztottuk, némi olíva olajjal, balzsamecettel meglocsolva. S persze a vele sült naranccsal.
Hozzávalók:
- 1 grillcsirke
- 1 nagy narancs
- magyaros fűszerkeverék
- fűszres olaj
- só
- sütőzacskó
Elkészítése:
- Az ép csirkét bedörzsöljük sóval és fűszerkeverékkel, belsejét megrakjuk narancscikkekkel.
- Sütőzacskóba fűszeres olajat öntünk, belefacsarjuk a maradék narancs levét, belerakjuk a csirkét. A zacskót bekötjük és alaposan összerázogatjuk, hogy a narancsos-fűszeres olaj mindenhol átjárja.
- Tepsire helyezzük és 200 fokon kb. másfél órán át sütjük. Az utolsó 15 percben kibontjuk a zacskót, hogy a hús teteje megpiruljon.
9 megjegyzés:
Nagyon gusztusos!:)
nekem, gyerekeimnek, Oldalbordának lehetne a csirke csak szárnyból?
legutóbbi sütőzacsim (alufix, nem kaptam fino-t, kész csőd, mintha szitából lenne)
amúgy Kellemes Ünnepeket.
Köszi Mary!
Nálunk a szárny nem megy,senki nem eszi:P Én is először sütök sütőzacsiban,de jól bevált.Fino ez.Pár hónapja hányódik a fiókban,sosem kellett még.Boldog Karácsonyt kívánok nektek!!
Nagyon guszta lett ,gondolom,gyorsan elfogyott:-)
Nagyon finom lehet
Ez nagyszerűen néz ki, és csodajó lett a fotó róla. Az embernek jön, hogy beleharapjon.
Én már kacérkodtam a narancsos-hús kipróbálásával, de ezek után nem biztos, hogy sokáig tologatom még:-)
Nagyon guszta!
Hajnalka,föltétlen próbáld ki,mert igazi finomság.A fotó az új gépemel készült,amit az angyal hozott:)
Edóka, én is nagyon megörültem az angyalkának, mert egy nagyon szép ezüst karkötőt hozott, olyat, amilyenre rég vágytam már :-)
Nagyon sok szép fotót készíts az új géppel, közöttük ilyen guszta ételfotókat is:-)
Jaj de jó,örülök neked:)Milyen az a karkötő?
Megjegyzés küldése