Egyszerű, hagyományos sütemény, olcsó és nagyon finom. Viszonylag egy óra alatt elkészíthető s még kiadós is. Vendégvárónak ideális. A tésztája nekem nagyon keménynek tűnik, szerintem a tojás miatt kicsit olyan, mintha laskát készítenék belőle. Jó ha egy keveset álni hagyjuk, akkor könnyebben nyújtható.
Hozzávalók:
Tészta:- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 1 teáskanál szalakálé
- kb.2 dl tej
Töltelék:
- 250 ml tej
- 8 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 citrom
Elkészítése:
- A tésztához a lisztet egy tálba mérjük. A szalakálét pár csepp ecetben felfuttatjuk (egy kiskanálnyit a liszt fölé tartunk, rácsepegtetjük az ecetet, rögtön elkezd pezsegni), majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
- A kemény tésztát 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra nyútjuk. 200 fokos sütőben 4 lapot sütünk.
- Közben készítjük a tölteléket: a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A puha margarint habosra kavarjuk a porcukorral és a kihűlt péphez adjuk. Hozzákavarjuk a citrom reszelt héját és levét.
- A lapokat betöltjük a citromos krémmel, tetejét megszórjuk porcukorral. Miután a lapok megpuhultak, szeleteljük.
Ha a citrom nagyon kicsi, akkor kettőt is használhatunk, de kóstolni kell, nehogy túl savanyú legyen.
Valamiért a lapok másnapra sem lettek olyan puhák, mint szerettem volna, de rohamosan fogy :)
10 megjegyzés:
Istenien néz ki
Csodás!!!
jobb lesz nekem csöndben maradni.
Nyami! Nagyon guszta :)
Nagyon finom, rég sütöttem :)
Pedig másnapra olyan szokott lenni, hogy olvad el a szádban! Mindenesetre, nagyon jól néz ki!:)
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Csodásan néz ki.
Miert nem csodalkozom hogy ujra valami fincsit suttel? Nagyon jol nez ki, szerintem cukrasz kene legyel nem ovoneni :), vagy talan mindketto?.
kedvenc sütijeim egyike! nyami! ügyes vagy, mint mindig. megpuhult aztan?
Fantasztikus sütijeid vannak!!! Nagyon ügyes vagy!:)) Receptet vittem!Köszi!
Megjegyzés küldése