Itt lattam eloszor az elkeszitesi modjat, rogton ki is probaltam, az eredmeny egy isteni, lagy, meg fuszerezes nelkul is igen izletes kremsajt lett. Nem eloszor keszitem, mert nagyon szeretjuk.
Hozzavalok:
- 2 nagy doboz tejfol (800 gr)
- 1 nagy doboz kefir
- 1 nagy doboz joghurt
Elkeszites:
- A hozzavalokat egy edenyben jol osszekeverem.
- Egy textil anyagba ontom, osszekotozom es felkotom valahova ahol nincs utban (en a barpultra, a pohartartora). Ala teszek egy edenyt, ebbe fog kicsopogni a savo.
- Estetol reggelig hagyom, azalatt elkeszul a kremsajt.
- Kiboritom es barhogy lehet izesiteni. Most ketfele izesitesben keszitettem.
Zoldfuszeres kremsajt:
A kremsajthoz adtam: friss bazsalikom es petrezselyem aprora vagva, szaritott oregano, so, feherbors, jol kikavartam.
Zoldseges kremsajt:
A kremsajt masik felehez adtam: fekete olivabogyo, sargapaprika es fokhagyma aprora vagva, so, feherbors, jol kikavartam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése