A legfinomabb, legkrémesebb csokoládéhab, amit valaha ettem. Percek alatt kész van, majd egy pici hűtés után máris fogyaszthatjuk a tökéletes csokoládés desszertet.
Hozzávalók:
- 10 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
- 4 dl habtejszín
- 4 evőkanál kókusztej
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók:
- A csokoládét apróra tördeljük, és összekavarjuk 2 dl tejszínnel, meg kpkusztejjel. Egy nagyobb edényben kevés vizet forralunk, ráhelyezünk egy kisebb edényt úgy, hogy ezt az edényt az alatta lévő víz ne érje. Ebben a csokoládét, meg a tejszínt kavargatva összeolvasztjuk, ezután pedig hagyjuk langyosra hűlni.
- A maradék habtejszínt (2 dl) a vaníliával kemény habbá verjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a langyosra hűlt csokoládét, desszertes edényekbe adagoljuk, és néhány percre hűtőszekrénybe helyezzük, hogy picit megdermedjen.
- Kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.
Tipp: Mikróhullámú sütőben a
következőképpen olvaszthatjuk fel a csokoládét: egy tálikóba
helyezzük a csokoládét, meg a tejszínt, majd mikrózzuk, néha
pedig kivesszük, és kavargatjuk. Addig ismételjük, amíg
összeolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése