Fankot nagyon ritkan sutok, max egy evben ketszer, mert nem vagyok nagy fankos. Viszont ez az egyetlen fank, amire azt mondom, hogy huuuuuuuuu:) Ez maga a tokeletes fank. Limaratol tanultam anno, azota is csak ez johet szoba nalunk, mast nem igen ennek meg.
Farsang van, hat FANK v. ahogy nalunk mondjak: PANKO :)
Hozzavalok:
- 60 dkg liszt
- 4 ek. cukor
- 1 tk. so
- 1 citrom v. marancs reszelt heja (nalam fele-fele)
- 3,5 dl langyos tej
- 4 tojassarga
- 0,5 dl rum v. fel uveg rumaroma
- 3,5 dkg friss eleszto
- 7 dkg vaj
Elkeszites:
20 perc dagasztas utan a tesztat kivettem, letakarva meleg helyen 40 perc alatt duplajara kelesztettem.
Lagy, rugalmas tesztat kaptam, amit lisztezett feluletre boritottam es lazan atgyurtam. Kozben hallgattam, ahogyan a kis buborekok kipukkannak :)
Masfel ujjnyira kinyujtottam, majd kor alaku szaggatoval kiszaggattam a kis fankokat. Ismet hagytam oket, hogy szepen keljenek, novekedjenek (kb. 20 perc).
Levettem a fedot, majd ujabb fel percig sutottem. Ettol lesz a fank szalagos (kozepen korben feher marad, mintha szalag lenne).Valoszinu nem mindenkinek egyezik a fel perc, amikor latjuk, hogy az egyik fele sotetbarna, akkor lehet megforditani.
A kesz fankok kozepebe egy-egy lekvarcseppet pottyintettem es boven megszortam porcukorral.
5 megjegyzés:
Én is ezt szeretem, legalább is tavaly nagyon megvoltam vele elégedve, de ritkán sütöm én is, ugyanúgy ahogy te! Amúgy gratula az 50 olvasóhoz!
Gyönyörűek lettek!
Te jó ég! Milyen vastag a szalagja! Gyönyörűséges!! :))
Koszi Kiskukta!:)
Viki,Yasmine,koszi nektek is!:)Jo recept!
Nagyon guszták!
Megjegyzés küldése