Vagy akár málnás is lehetne pl, de egyéb gyümölccsel is elképzelhető, a végeredmény mindenképp garantált. Csak ne feledjük az aranyszabályt: ne vegyük készpénznek a különböző magazinok receptjeit, mert általában mindig át kell őket variálni. Különben siralmas lenne a végeredmény.. Így volt ezzel a süteménnyel is, már elsőre látszott, hogy néhol sántít a recept, aztán kicsit átgondoltam és megszületett.
Nem mondanám macerásnak, meg időigényesnek sem, leginkább a nagyon finom, mutatós jelzőkkel illetném. Gyerekek kedvence, s persze a miénk is.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Szedres töltelékhez:
- 30 dkg mirelit szeder
- fél csomag (5 g) zselatin
- 50 ml tej
- 3 evőkanál cukor
Vaníliakrémhez:
- 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 4-5 evőkanál cukor
Tetejére:
- 10 dkg háztartási keksz
Elkészítése:
- A piskótához az egész tojásokat a cukorral mixerrel 5 perc alatt habosra kavarjuk, amíg buborékos és fehér lesz. Fakanállal óvatosan hozzákavarjuk a lisztet és kis méretű tepsibe simítjuk (20x30). 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A szedret kis lábasban a cukorral összeforraljuk. A tejet a zselatinnal felforrósítjuk (nem főzzük), majd a szederhez kavarjuk.
- A kihűlt piskótára ráöntjük a gyümölcsöt és hűtőbe téve dermedni hagyjuk.
- Dermedés után ráöntjük a tejjel, cukorral főzött pudingot, majd a tetejét kirakjuk keksszel.
- A szeleteléssel érdemes pár órát várni (de legjobb másnap), hogy a keksz megpuhuljon.
15 megjegyzés:
ez szuperül néz ki, én is szemeztem már vele.
aranyszabályt ne is említsd, épp ma jártam meg a datolyás pitémmel.
Nagyon guszta jó kis recept!:)
Gyönyörűséges!
Húúúú de jól néz ki! :-)
Edó!
Csodás, meg a fotó is.
Én is mindig átvariálom az újságok receptjeit.
Az újságokban megjelent fényképekkel vagyok mindig gondban, hogy még véletlenül sem hasonlít az én végeredményemre, de nem is hasonlíthat, mert kozmetikázzák a képeket.
Gyönyörűűű
ezt a receptet én is kinéztem :))) szép lett nagyon!
4Gyerek,asszem még nem is volt arra példa,hogy egy magazinból vett recept jól működött volna.Legalábbis nálam..
Mary,nagyon finom.
Ildy,köszi!
Fahéj,köszi,szép és finom.
Gesztenye,ja,hát azt először is profi fotósok készítik,aztán meg ha kel át is szerkesztik,hogy szép legyen.Sokszor a fotón nem is az van,mint a receptben.
Bianka,köszi!
Benc-E-moke,megakad rajta az ember szem,annyira guszta:)
Nagyon szép lett, a szeder kedvenc amúgy is, de biztos finom lehet málnával is. Szeretem az ilyen keksz tetejű sütiket, olyan rendezett külsejük lesz tőle:)
Edó, ez fantasztikus!!!!
Van még belőle?? :)
Hát megkóstolnám szívesen én is .-)
Edó: nekem van egy tök bevált túrókrémes tortarecim meg egy túrós-mákos sütirecipém amelyeket a Secretele Bucatariei-ből vettem. Mindkettő tökéletes.
Barátnőm épp mostanság dobott ki magazinból készített sütit. Nem jött rá hol a receptben a kelepce, belesétált.
Nekem is van magazinból vett nagyon jól bevált recim!Azért nem mindenik hibás,csak legtöbbje.Azok a türúsak írtó jól hangzanak,nagyon megkívántam!
túrós-mákos rég volt, ha holnap addig jutok, hogy túrót vegyek, s valaki megdarálja a mákot, akkor a héten lehet belőle bejegyzés is.
Na, ez egy nekem való süti... Ízre is, meg elkészítésre is.
Megjegyzés küldése