Ha jol emlekszem, a riegel E.Margit oldalarol szarmazik, en Mohatol tanultam ezt a valtozatot, amibe beleszerettem es gyakran keszitem.
Konnyen elkeszitheto, egeszseges, finom az ize, jo sok lesz belole,csak egy kicsit idoigenyes. De megeri, megeri! :)
Hozzavalok:
Az elotesztahoz:
- 30 dkg oregteszta
- 10 dkg feher kenyerliszt
- 10 dkg teljes kiorlesu buzaliszt
- 280 ml langyos viz
- 1 tk barnacukor
- 2 dkg eleszto
A tesztahoz:
- 150 gr joghurt
- 1 ek ecet
- 3-4 tk so
- 2-3 ek olaj
- 20 dkg teljes kiorlesu buzaliszt
- 20 dkg teljes kiorlesu rozsliszt
- 2 ek burgonyapehely (vagy tejpor, de el is maradhat)
- 1 kk buzasikér
- 3 ek lenmagpehely (nekem most zabpehely)
- 1 tk orolt komeny
A tesztat ujjnyi vastagra nyujtom es kis teglalapokra vagom. Sutopapiros tepsire helyezem, megspriccelem vizzel, megszorom a kovetkezo magkeverekkel: napraforgo, len, szezam, zabpehely (most togmag kerult szezam helyett). Ovatosan belenyomkodom a magokat.
Kb 20 percig hagyom a riegeleket pihenni, majd ismet megspriccelem vizzel es 200 fokon 30-35 perc alatt megsutom.
13 megjegyzés:
Köszönöm.
Nagyon szépek! Itt az ideje, hogy én is süssek riegelt, már úgy is régen készítettem. Neked a lenmagok ráragadnak rendesen? Nekem azok rendszerint lepotyognak, ezért nem is szoktam szórni vele szinte semmit, csak ha sajtra szórom rá, mert abba beleragad. Te hogy csinálod, hogy ráragad?
Jaj, de régen sütöttem riegelt. Na majd valamelyik nap. Azaz aug. 20-ára, de azt nem mi ettük meg.
Noemi,hat egy par lehull eves kozben,de nagyjabol megmaradnak.En szoras elott es utan is vizezem.Ugy vettem eszre,ha picit ropogosabbra sutom jobban megallnak amagok.
Hogy Te mikre vagy képes! Egyszer megkóstolnám, mert kétlem, hogy lenne időm rá, hogy elkészitsem. :)
Edó, nemrég sült ki a riegelem, kettőt még melegen felfaltam belőle. Mit mondjak...isteni finom! Igaz, kicsit átalakult, de ilyen finom péksütit régen ettem.
Köszi!!!:) (majd ha odaérek, lesz írás is róla)
Nalunk is abszolut kedvenc a riegel!Azert is praktikus,mert eleg nagy adag lesz belole,igy masnap nem kell ujabb adagot sutni.Orulok hogy nektek is tetszett!Amiota megtanultam Mohatol,azota rendszeresen sutom:)
Szia Edó!
Most hétvégén fogom elkészíteni a riegelt(először),de valamit nem tudok.Kenyérsütő géppel szoktam dagasztani,abba hogyan(mikor) teszed bele az öregtésztát:legalulra a folyékony anyagokhoz,v.feljebb?Előre is köszi a segítséget!Jucus
Szia Jucus!Én alulra szoktam,a folyadékhoz!Sok sikert, majd számolj be róla:)
Szia Edó!
Megsütöttem a riegelt,nagyon finom lett!Itt volt a nagy család,s elkérték a receptet.S mivel maradt öregtésztám,kinéztem 1-2 kenyérreceptet is.Bár nekem kicsit tömör,legközelebb pici folyadékot teszek még bele.Azt hiszem,nem utoljára készítettem!
Jucus
Jucus,nagyon örülök,hogy mindekinek ízlett,nálunk is nagy kedvenc!HA tömörnek találod,akkor a tésztához járó teljes kiörlésű liszt egy részét cseréld fehér lisztre,akkor lazább szerkezetű lesz.
Szia Edó!
Megint elkészítem a riegelt,s az a kérdésem:az előtésztát elkészíthetem előző nap este,s a hűtőbe raknám reggelig?Kevés időm lesz rá,s nem akarok hajnalban kelni,hogy végezzek,mire megyek dolgozni.Öregtésztám már van!
Jucus
Jucus,mivel ez a keverék meglehetősen híg állagú,ezért nem merném tanácsolni a hűtőztetést..de nem biztos hogy igazam van.Azt tanácsolom,hogy kérdezd meg Mohát,hátha ő okosabb nálam.
http://mohakonyha.blogspot.com/
Megjegyzés küldése