Ezt az etelt eleg gyakran keszitem, az elokeszitese kicsit tobb ido, de nagyon hamar elkeszul. Sok benne az ertekes tapanyag, izre nagyon finom, kulonleges.
Hozzavalok:
- 0,5 kg csirkemell (csont nelkul)
- kb 25 dkg bio barna jazminrizs
- 2 kisebb paradicsom
- 2 kisebb zoldpaprika
- 8 db nagyon kicsi zsenge sargarepa
- 1 fej hagyma (amikor van zoldhagymaval szoktam)
- 3 cikk fokhagyma
- 1 dl vorosbor
- keves olaj
- 1 ek vaj
- leveskocka v vegeta
- so, bors, fuszerpaprika
- Eloszor a rizst keszitem el, mert a barnarizs haromszor annyi idot fo mint a feher.
- A vajon kicsit megpiritom, felengedem haromszor annyi vizzel, teszek bele leveskockat es kb 45 perc alatt puhara parolom mersekelt tuzon.
- A csirkemellet vekony csikokra vagom, megszorom a fuszerpaprikaval, borssal, kezzel jol "atmasszirozom-simogatom" es allni hagyom amig elokeszitem a zoldsegeket.
- A repat, paprikat, hagymat vekony csikokra (julienre), a paradicsomot negyed szeletekre, a fokhagymat nagyon aprora vagom.
- Serpenyoben olajat hevitek, radobom a hust, sozom es feheredesig sutom. Ekkor hozzaadom a zoldsegeket es kb 10 percig eros langom egyutt sutom.
- Hozzaontom a vorosbort, es lassu tuzon meg kb 5 percig parolom. Ha kell, utanaizesitem.
Koret nelkul is megallja a helyet, barnarizzsel viszont meg ertekesebb, taplalobb etelt nyerunk.
2 megjegyzés:
Tényleg jól néz ki!:))
Koszi Monika!Es nem is egy bonyolult etel,de annal finomabb:)
Megjegyzés küldése