Nem vagyok hive a bolti levelestesztaknak, egyreszt mert bolti, masreszt mert egyszer vettem es nem valt be.
A hazi reteskeszitestol viszont nem kell megijedni, konnyen keszitheto itthon is sok macera nelkuli, ugynevezett lusta retes. A vegeredmeny nagyon finom es meg leveles is.
Hozzavalok:
A lapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 1 tojas
- 150 g tejfol
- keshegynyi so
- + 10 dkg liszt es 10 dkg zsir a keneshez
- kb 70 dkg alma
- 10-15 dkg daralt dio
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek fahej
- fel citrom leve
- kb 15 dkg cukor (izles szerint)
- kb 60 dkg fagyasztott meggy (vagy konzerv lecsopogtetve)
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15-20 dkg cukor
- 1 csomag bourbon vaniliascukor
- 1 ek konyakmeggy aroma
- 1 ek fahej
- A reteslapokhoz valokat osszegyurom, nagyon vekony teglalappa nyujtom es megkenem a liszt es zsir keverekkel (a zsir egy kicsit megolvasztom, hogy kionnyen kenheto legyen).
- A tesztat felcsavarom es hutobe teszem legalabb 1 orara, lehet tobbre is.
- Amikor kiveszem, 4 reszre vagom, egyenkent nagyon vekonyra kunyujtom.
- A kozepere zsemlemorzsat hintek, rahalmozom a tolteleket es a ket szelet rahajtom.
- A retesek tetejet olvasztott zsirral kenem meg es 170 fokon kb 50 perci sutom.
Meggyes toltelek: a kiolvadt, lecsopogott meggyhez hozzaadom a tobbi osszetevot, osszekavarom.
Szinte barmivel lehet tolteni, en szoktam ordasat is.
Isteni finom es kiados.
Isteni finom es kiados.
2 megjegyzés:
Szia!
Nem tudom, vagy más volt a blogod neve eddig, vagy egyszerűen nem láttam egyetlen bejegyzésedet sem, de mindenesetre, elkerültük egymást!.
Én nagyon örülök, minden újonnan felfedezett földimnek, lassan-lassan mégiscsak sikerül valami gasztoblogger-találkát szervezni itt is!
Mekkorák a gyerekeid? Nekem is két csajom van! 3 és fél és majdnem 2 évesek!:)
Üdv, Edith
Szia szinten Edit!:) En sem lattalak eddig...gyujtom en is a honfitarsakat,orulok,hogy ram talaltal!
Megjegyzés küldése