Hozzávalók a kétféle piskótához:
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 tasak sütőpor (10 g)
- csipetnyi só
- ezen kívül 1,5 evőkanál olaj, és 2 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 2 tasak epres pudingpor (8 dkg) - készíthető csokis pudinggal is
- 7,5 dl tej
- 13 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 teáskanál rumaroma
A glazúrhoz:
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál forró víz
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
1.
A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk.
Ezután felváltva fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat, meg a vizet, miközben
mixerrel tovább kavarjuk. Beleforgatjuk a sütőporral, meg a sóval elkevert
lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
2.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik
felébe 0,5 evőkanál olajat, a másik felébe pedig 1 evőkanál olajat, és 2
evőkanál kakaót kavarunk.
3.
Mindkét masszát egy-egy, sütőpapírral bélelt
tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát.
Hagyjuk kihűlni.
4.
A krémhez a vajat, meg a porcukrot habosra
kavarjuk, és rummal ízesítjük. A pudingot a tejben a szokásos módon megfőzzük,
majd langyosra hűtjük.
5.
A habosra kavart vajat a pudinggal csomómentesre
kavarjuk.
6.
Mindkét piskótát kb másfél ujjnyi vastagságú
szeletekre vágjuk. Ezután felváltva egymás mellé rendezzük a szeleteket, és jó
vastagon megtöltjük krémmel.
7.
A glazúrhoz a hozzávalókat simára kavarjuk, és a
sütemény tetejére simítjuk.
8.
Miután a glazúr megszilárdult, ferdén
szeleteljük.
-->
2 megjegyzés:
Edó, jöttem megnézni hogy tényleg elfogyott ? Le is mentettem, nem soká bevetem. Meglátjuk nálunk meddig tart ? Ha a gyerkőceim jönnek, akkor kb 10 percig :)
Viki,az en gyerekeim valahogy az ilyen tipusuakat nagyon szeretik.Nemcsak ok:))
Megjegyzés küldése