Nem vagyunk nagy palacsinta rajongo nepseg, viszonylag ritkan sutok, ma sor kerult ra valahogy. Az almas jutott az eszembe, kozben lanykam lelkendezve csokisozott:) Az almas palacsintat anyosomtol tanultam, o szokta kesziteni, nagyon fincsi. En mindig teljes kirolesu lisztbol sutom.
Hozzavalok:
- teljes kiorlesu buzaliszt+egy keves feherliszt (ossz. fel kg kb)
- 1-2 tojas
- 2-3 ek olaj
- csipet so
- 1-2 tk barnacukor
- keves tej
- asvanyviz
- 2-3 db alma
Pontosab mennyisegeket nem tudok irni, sosem merem hogy mibol mennyit teszek.
Elkeszites:
- A liszteket, tojast, sot, cukrot, olajat keves tejjel elkeverem, majd annyi asvanyvizet ontok hozza, hogy palacsintasurusegu legyen. Ha a serpenyoben nehezen terul szet, akkor tul suru.
- A hamozott almakat vekony szeletkekre vagom, a masszaba keverem.
- Szaraz forro serpenyobe ontok egy-egy merokanalnyit (Tefalt hasznalok, olajat nem toltok bele) es aranyszinure sutom.
- Talalaskor megszorom fahejas porcukorral.
Termeszetesen keszultek sima palacsintak is, csokikremel kentuk meg, lanykam kedveert, kisfiamnak ezuttal az almas izlett, de mindket fajtaban egy hozzavalo kozos volt: a csipetnyi szeretet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése