2009. október 27., kedd

Almas palacsinta meg egy csipet szeretet



Nem vagyunk nagy palacsinta rajongo nepseg, viszonylag ritkan sutok, ma sor kerult ra valahogy. Az almas jutott az eszembe, kozben lanykam lelkendezve csokisozott:) Az almas palacsintat anyosomtol tanultam, o szokta kesziteni, nagyon fincsi. En mindig teljes kirolesu lisztbol sutom.

Hozzavalok:

  • teljes kiorlesu buzaliszt+egy keves feherliszt (ossz. fel kg kb)
  • 1-2 tojas
  • 2-3 ek olaj
  • csipet so
  • 1-2 tk barnacukor
  • keves tej
  • asvanyviz
  • 2-3 db alma
Pontosab mennyisegeket nem tudok irni, sosem merem hogy mibol mennyit teszek.

Elkeszites:
  1. A liszteket, tojast, sot, cukrot, olajat keves tejjel elkeverem, majd annyi asvanyvizet ontok hozza, hogy palacsintasurusegu legyen. Ha a serpenyoben nehezen terul szet, akkor tul suru. 
  2. A hamozott almakat vekony szeletkekre vagom, a masszaba keverem.
  3. Szaraz forro serpenyobe ontok egy-egy merokanalnyit (Tefalt hasznalok, olajat nem toltok bele) es aranyszinure sutom.
  4. Talalaskor megszorom fahejas porcukorral.


Termeszetesen keszultek sima palacsintak is, csokikremel kentuk meg, lanykam kedveert, kisfiamnak ezuttal az almas izlett, de mindket fajtaban egy hozzavalo kozos volt: a csipetnyi szeretet.

Nincsenek megjegyzések: