Nagyon regen sutottem mar szendvicskenyeret, pedig isteni finom, pillekonnyu tesztaju kenyerke, remekul lehet tizorait csomagolni belole. Most ismet elkeszitettem es megerte.Limaratol tanultam, nagyon halas vagyok neki ismet :)
Nagyon egyszeruen elkeszitheto, csak sajnos nagyon hamar elfogy.
Hozzavalok:
Gyorskovaszhoz:
- 1 dl langyos tej
- csipet cukor
- 2 dkg eleszto
- 10 dkg liszt
Tesztahoz:
- 2 dl langyos tej
- 2 tk so (legkozelebb kicsit tobbet teszek)
- 1 tojassarga
- 4 dkg vaj
- 40 dkg feher kenyerliszt
- csipet aszkorbin vagy 1 ek. ecet
- A kovaszhoz valokat alaposan kikeverem, tetejet megszorom keves liszttel es letakarva meleg helyre teszem amig szepen felno, kb 45 perc.
- A kovaszt es a teszta tobbi hozzavaloit a kenyersuto ustjebe
- pakolom, 20 percig dagaszttatom (lehet kezzel is).
- Kiveszem es hagyom hogy jo duplajara keljen, lehet akar 1 ora is. Kozben felidoben atgyurom, kiszoritom belole a levegot, jot tesz a teszta allaganak. (Limaratol tanultam)
- A megkelt tesztat kiboritom lisztezett feluletre, teglalappa nyujtom, rovidebb vegeit visszahajtom es hosszaban feltekerem, mint a bejglit.
- Kalacsformaba helyezem es ismet duplajara kelesztem.
- A megkelt teszta tetejet megkenem a tojasfeherjevel es megszorom lenmaggal.
- Gozos sutoben 200 fokon sutom 10 percig, utana 180 fokon tovabbi 35 percig (kozben meg 2-szer locsoltam be vizet, a goz miatt).
Ferjemnek nagyon tetszhetett, mert megjegyezte, hogy milyen szep kenyer :) pedig ra nem jellemzo hogy ilyeneket mondana..
5 megjegyzés:
proba
szinten proba ;-)
Szia Edó! Nagyon guszta lett a kenyered. Egyszer már én is kipróbáltam, de az enyém sötétebb lett. Nekem ezek a gyönyörü világos szinü kenyerek tetszenek. Gratulálok Neked. Lehet, hogy felbuzditottál és holnap ujra megpróbálom.
Viki,az enyemek sajnos mind halvany szinuek lesznek,azt hiszem a sutom miatt,en szeretnek szep sotet szinueket,bar ez most szep lett,de ez is a feherjenek koszonheto.
Epp most jartam en is nalad:)
Edó!
Tegnap kipróbáltam, és képzeld hogy jártam...:D
Direkt a villanysütőmbe tettem, hogy tudjam pontosra állítani a hőfokot.
Középre tettem a rácsot, és 10 perc múlva, mikor lejjebb kellett volna venni a hőfokot.....
AKkor vettük észre, hogy ég a teteje. Szó szerint rákelt/ rásült a fűtőszálra, ami jelen esetben ebben a sütőben felül van.
A gázsütőnél meg ugye alul...
2-en a párommal leszedtük róla, majd lejjebb raktuk a rácsot és tovább sütöttük. Azt a pici részt meg levágtuk evéskor, ami megégett.
Annyira tetszett midenkinek,hogy már kel a következő adag, de most már résen leszek, és lejjebb teszem a rácsot, ha ez ilyen szép magasra megkel!:)
Megjegyzés küldése