2009. október 31., szombat

Toltott paprika


Amilyen egyszeru ez az etel, olyan finom is. Toltott paprikat sokfele modon lehet kesziteni, mi igy szeretjuk, leveskent.

Hozzavalok:

  • 6 kisebb zoldpaprika
  • 3 ek suritett paradicsom (paszta)
  • rantas
  • so, bors, petrezselyemzold
Toltelekhez:
  • fel kg daralt hus
  • 1 tojas
  • 3-4 ek rizs
  • 3-4 ek viz
  • so, bors, cukor, fuszerpaprika
Elkeszites:
  1. A paprikakat megmosom, kicsumazom.
  2. A toltelekhez valokat kezzel osszegyurom, megtoltom vele a paprikakat es egy fazekba sorba fektetem. A maradek husbol gombocokat keszitek.
  3. Felontom vizzel, hozzaadom a paradicsmpasztat, sot, cukrot, borsot es 45 perc alatt keszre fozom.
  4. Rantast keszitek, besuritem vele a levest. (ferjem miatt, igy jobban szereti)
  5. Megszorom a zolddel es tejfollel talalom.
Nagyon kiados egytaletel.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Mi sűrűn szeretjük, vastag mártással. Fincsi!
Edókám! Lesz cserépfazekam egyenesen Korondról. Egy ismerősöm odavaló és gyakran haza látogatnak.

Edó írta...

Na,orulok,mert itt helyben nem arulnak,csak rendelesre,Korondig kell menni erte ha az ember venni akar.Remelem jo lesz es hasznat veszed!