2009. október 27., kedd

Porehagymas spenotkremleves tojassal




Igen, mar megint kremleves :)) de mit csinaljak, sok volt a spenotom... Amugy ez egy finom leves keremszepen, foleg tojassal.


Hozzavalok:
  • kb 1 kg spenot (vagy meg tobb)
  • 1 nagy darab krumpli
  • 1 nagy szal porehagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • husleves vagy leveskocka
  • keves olaj
  • so, bors, szerecsendio
  • 1 kis doboz tejfol
  • tojas


Igy keszitem:
  1. A spenotleveleket alaposan megmosom, felreteszem. (kb 1 kg)
  2. Egy nagy vastag szal porehagymat felkarikazok es ket nagy cikk fokhagymaval par csepp olajon megfonnyasztom.
  3. Felontom vizzel (1,5-2 l), teszek bele 3 husleveskockat (meg jobb a husleves) es egy jo nagy darab kockakra vagott krumplit.
  4. Amikor a krumpli majdnem megfott, hozzatepkedem a spenotleveleket es kb. 5 percig fozom.
  5. Az egeszet puresitem botmixerrel, visszateszem a tuzre es hozzaadok egy kis doboz sovany tejfolet (keves meleg levessel elkeverve).
  6. Megszorom keves szerecsendioval, borsozom es ha meg kell, sozom.
  7. Sima tojasrantottat keszitek, kockakra vagom es talalaskor a levesbe szorom.
Ezt a receptet komasszonyomnak dedikalom, ugyanis nalam jar, megkostolta, izlett, elkesziti.Puszi!
Egy darabig most nem eszunk spenotos dolgokat, bar meg van egy elmaradt bejegyzesem, abban is lesz spenot:))

6 megjegyzés:

Eva írta...

annyira nem kell azert szabadkozni, nem vitted tulzasba a spenotozast... ;-) finom is az! en most soskazok, amig meg van a kertben.

Edó írta...

szia noverke:) bezzeg,ha nekem is lenne soskam!!! nem is ertem,miert nem adsz nekem is belole,ha mar olyan sok van...(?!) Puszi!

Wise Lady írta...

Krémleves minden mennyiségben jöhet! És ez nagyon finom!

Eva írta...

Hugica, lepj at, van meg eleg, tudok egy parat nelkülözni... ;-)

Edó írta...

Hat sajnos attol tartok, hogy el kell halasszuk a talalkat meg egy jo idore...:( De azert koszi s puszika!Gondoljatok ram is mikor eszitek!

Edó írta...

Wise Lady, mostanaban jutott is nekunk minden mennyisegben:) mi is nagyon szeretjuk.