2009. október 6., kedd

Zabkása




Nagyon gyakran keszitek reggelire zabkasat.

A zabpehely egy egeszseges reggeli fontos resze, de nagyon sokfelekeppen felhasznahato meg, en kekszet is sutok belole. Sok benne az elelmi rost es feherje, vitaminokban es asvanyi anyagokban gazdag. Konnyen emesztheto, kaloriatartalma alacsony.

A zabkasat is zabkorpaval suritem, mint altalaban minden olyan etelt, amelyet suriteni kell. A zabkorpaban vizben oldodo rostok vannak, amelyek segitik a zsirok lebontasat es a szenhidratok felszivodasat. A rostok mellett termeszetesen tartalmaz vitaminokat, asvanyi anyagokat, ajanlott fogyokurazoknak. Sok mindenbe felhasznalhato, tizoraira pl. egy pohar joghurtba keverve nemi gyumolccsel nagyon taplalo es egeszseges. Kenyerekbe, peksutikbe, panirba is batran lehet tenni, suriteni barmilyen martast, levest stb. Nagyon regota alkalmazom.

Szoval akkor a zabkasa, ahogy en keszitem:
  1. Kb. 2 dl tejbe 3 pupozott evokanal zabpelyhet, 2 pupozott evokanal zabkorpat es 1 kiskanal mezet (vagy nyirfacukrot,nadcukrot) teszek, megfozom mint a tejbegrizt.
  2. Izesitem fahejjal, teszek bele friss vagy aszalt gyumolcsot (barmilyent ami van), vagy barmilyen magot.
A gyerekek is nagyon szeretik. Es en is:))

2 megjegyzés:

Gasztroboszi írta...

Nagyon jól hangzik, és egészséges! Ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet! :)

Sofia írta...

Kedvenc téli reggelim a zabpehely kása. Van nekem is egy jó zabpelyhes keksz receptem, nagyon szeretem!