2011. július 11., hétfő

Tejszelet (a kinderes..)


Gyerekeim az utóbbi időben nagyon rákaptak a bolti kinder tejszeletre. Mondjuk jobban örülök, mintha például a cukorkát kérnék, de akkor sem megengedhető minden napra. Hiszen tudjuk, hogy bár egészségesnek reklámozza a média, azért az mégsem házi, tehát százszázalék úgysem megbízható.
Megígértem nekik, hogy majd készítek én tejszeletet, hátha az is fog ízleni.
Szóval keresgéltem recept után, és itt találtam egy számomra szimpatikusat. Az elkészítési módján változtattam, mert így könnyebb dolgozni a mézes tésztával. Nagyon-nagyon finom lett, máskor is készíteni fogom.
Teljesen vékonyra szerettem volna  a lapokat, hogy hasonlítson az eredetihez, de annak ellenére, hogy a lehető legvékonyabbra nyújtottam, úgyis elég vastag lett. De szerencsére (bár az hittem, reklamálni fognak, amiért ez nem olyan), a gyerekek teljesen odavoltak és egy szó reklamáció sem volt.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db.tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál kakaópor
  • csipetnyi só
Krém:
  • 3 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
Elkészítése:
  • A mézet a cukorral összemelegítjük, hozzákavarjuk a margarint és langyosra hűtjük.
  • Ekkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejfölt.
  • A lisztet, szódabikarbónát, kakaót és sót összekavarjuk, majd összegyúrjuk a mézes keverékkel.
  • A tésztát fóliába csomagolva kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  • Ezalatt elkészítjük a  krémet: a pudingporokat a liszttel és kevés tejjel (az összmennyiségből) csomómentesre kavarjuk. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadva a pudingot, takaréklángon kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen hozzákavarjuk a tejfölt.
  • A margarint a cukorral kikavarjuk, majd a langyosra hűlt pudinghoz kavarjuk.
  • A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként vékony lapokká nyújtjuk és 10 perc alatt megsütjük (ne tovább!).
  • A krémet a lapok közé töltjük, kissé lenyomkodjuk és hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Másnap az igazi, akkorra puhulnak meg igazán a lapok és szépen szeletelhető.

8 megjegyzés:

Marika írta...

Nyammmiii! :) Nálunk is ez a helyzet a gyerkőcökkel! Folyton azt kérik, ahányszor elmegyünk a pulton lévő kinderszeletek mellett, pedig igyekszem mindenféle finomságot produkálni nekik itthon. :) Legközelebb ez is kipróbálásra kerül! Köszi a receptet!

Edó írta...

Marika,ha az enyémeknek ízlett,akkor a tieidnek is biztosan fog:)

Kata írta...

Ilyen nekem is kell! Most azonnal! :) Iszonyú jól néz ki! Mondtam már? Nagyon ügyi vagy te! :)

Okki írta...

Azért azt meg kell mondjam, hogy nem csak a gyerek szeretnénk.....ÉN IS IGEN :P

Egy újabb süti amit feltétlenül ki kell próbáljak :)

M@rti írta...

Erre már régóta "gyúrok", meg a házi Kinder Pingui-re is. Most meggyőztél a látvánnyal! Nagyon guszta!

Viki írta...

Nagyon ügyes vagy. Annyira szép formás szeletek, hogy az ember szeretne beleharapni.
Le is mentettem a receptjét, ha nem lesz ilyen hőség biztos el fogom késziteni.
Köszönöm az élményt és a receptet.

Bianka írta...

Remek, nagyon szeretnénk

Ditta írta...

Nagyon finom lehet,nagyon szép szeletek!