2011. július 3., vasárnap

Juhtúrós padlizsán csónakok


Amikor először elkészítettük a tanfolyamon, rögtön a kedvencem lett és a tanítványoknak is nagyon ízlett. Szerintem sokkal finomabb, mint darált hússal töltve. Itthon újrakészítettem és a család is előszeretettel fogyasztotta, pedig nem gondoltam volna, hogy férjemnek is ízlik majd.
Az biztos, hogy gyakran fogom készíteni.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán 
  • 1 marék barnarizs 
  • 2 db paprika 
  • 2 db paradicsom 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 teáskanál pirospaprika 
  • só, bors 
  • 1 dl olívaolaj 
  • petrezselyemzöld 
  • 30 dkg juhtúró
Elkészítése:
  • A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, megsózzuk és borsozzuk. 
    A rizst háromszoros vízben majdnem puhára főzzük, összekavarjuk az apróra vágott petrezelyemzölddel. 
    A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát, a padlizsán húsát, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön (kevés vizet aláöntve) megpároljuk. 
    Ezt a lecsó-alapot összekavarjuk a főtt rizzsel, pirospaprikával, betöltjük a padlizsánokat, tetejét megszórjuk túróval és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. 
    Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje kissé megpiruljon.

    Egészséges, kiadó, laktató étel.


11 megjegyzés:

Erdős Éva írta...

Hű, ez nagyon guszta, én is ki fogom próbálni! Köszönöm, hogy leírtad nekünk!:)

Névtelen írta...

Bocsánat a kekeckedésért... Egy marék rizshez 3 marék vizet raksz???

Edó írta...

Szia Névtelen!Míg a fehér rizst dupla mennyiségű vízzel főzzük,a barnarizshez háromszor annyi víz szükséges és több mint fél óra főzés.Nem muszáj marékkal mérni,hisz a marék víz nem egyenlő a merék rizzsel.

Okki írta...

Köszi szépen a receptet! Már vártam nagyon :)

Remélem a héten el is tudom készíteni.

Edó írta...

Remélem nektek is ízleni fog!

Rozsika írta...

Néz be hozzám kérlek.

Eva írta...

nyami!!!

Bianka írta...

Ez igen nagyon finom

Petra írta...

Nagyon guszta! A férjem imádja a juhtúrót, úgyhogy biztosan kipróbálom. Köszi.

Ottis írta...

Hű, nagyon jól néz ki!

Császár Erus írta...

Mar bent van a lerben:) Koszonom a receptet!