Amikor először elkészítettük a tanfolyamon, rögtön a kedvencem lett és a tanítványoknak is nagyon ízlett. Szerintem sokkal finomabb, mint darált hússal töltve. Itthon újrakészítettem és a család is előszeretettel fogyasztotta, pedig nem gondoltam volna, hogy férjemnek is ízlik majd.
Az biztos, hogy gyakran fogom készíteni.
Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán
- 1 marék barnarizs
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- 1 dl olívaolaj
- petrezselyemzöld
- 30 dkg juhtúró
Elkészítése:
- A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, megsózzuk és borsozzuk.A rizst háromszoros vízben majdnem puhára főzzük, összekavarjuk az apróra vágott petrezelyemzölddel.A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát, a padlizsán húsát, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön (kevés vizet aláöntve) megpároljuk.Ezt a lecsó-alapot összekavarjuk a főtt rizzsel, pirospaprikával, betöltjük a padlizsánokat, tetejét megszórjuk túróval és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje kissé megpiruljon.
Egészséges, kiadó, laktató étel.
11 megjegyzés:
Hű, ez nagyon guszta, én is ki fogom próbálni! Köszönöm, hogy leírtad nekünk!:)
Bocsánat a kekeckedésért... Egy marék rizshez 3 marék vizet raksz???
Szia Névtelen!Míg a fehér rizst dupla mennyiségű vízzel főzzük,a barnarizshez háromszor annyi víz szükséges és több mint fél óra főzés.Nem muszáj marékkal mérni,hisz a marék víz nem egyenlő a merék rizzsel.
Köszi szépen a receptet! Már vártam nagyon :)
Remélem a héten el is tudom készíteni.
Remélem nektek is ízleni fog!
Néz be hozzám kérlek.
nyami!!!
Ez igen nagyon finom
Nagyon guszta! A férjem imádja a juhtúrót, úgyhogy biztosan kipróbálom. Köszi.
Hű, nagyon jól néz ki!
Mar bent van a lerben:) Koszonom a receptet!
Megjegyzés küldése