2011. július 25., hétfő

Meggyes morzsapite





Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely 
    10 dkg zabpehely porrá őrölve
    15 dkg teljeskiörlésű rozsliszt
    15 dkg nádcukor 
    20 dkg vaj 
    5 dkg kókuszzsír
    1 kávéskanál sütőpor 
    1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • nagy csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé
A töltelékhez:

  • 50 dkg meggy  
  • 1 kávéskanál fahéj 
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor 
  • ízlés szerint nádcukor (kb 3-4 evőkanál)

Elkészítése:

  • A puha vajat, meg  kókuszzsírt a cukorral és vaníliával habosra kavarjuk. A zabpelyhet, lisztet, sütőport és darabokra tört csokoládét összekavarjuk, majd a vajas keverékhez adjuk. A felét egy kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. 
    A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, majd kb. fél liter vízzel felöntjük. A vízből kiveszünk fél decit és hozzákavarjuk a pudinport. A meggyet a fahéjjal, és ízlés szerint cukorral felforraljuk (ha befőttet használunk, akkor a befőtt levével öntjük fel). Hozzákavarjuk a pudingport, kavargatva összeforraljuk és levesszük a tűzről. A langyos tölteléket a tortaformába öntjük, majd rámorzsoljuk a massza másik felét. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Teljes kihűlés után szeletelhető.

9 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon finomnak tűnik! :)

Jutka írta...

Csodálatosan néz ki! Annyira látszik rajta, hogy finom!

Jutka írta...

Csodálatosan néz ki! Annyira látszik rajta, hogy finom!

Mary írta...

Nagyon guszta lett ! Mi is nagyon szeretjük!:)

Bianka írta...

Imádom, nagyon finom

Kati írta...

Tényleg nagyon guszta, és természetesen egészséges is.

Adél írta...

Íny csiklandozó és ráadásul egészséges is.

kismazsi írta...

Szia Edó!
Egy játékra invitállak!Ha van kedved vegyél benne részt!
http://mazsika.blogspot.com/2011/07/jatek.html

A sütid pedig gyönyörűen néz ki, biztos nagyon finom!Ezt is ki kell próbálnom!!

Petra írta...

Nagyon guszta. Szeretem benne, hogy egészséges és finom. :)