Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely10 dkg zabpehely porrá őrölve15 dkg teljeskiörlésű rozsliszt15 dkg nádcukor20 dkg vaj5 dkg kókuszzsír1 kávéskanál sütőpor1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- nagy csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 50 dkg meggy
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- ízlés szerint nádcukor (kb 3-4 evőkanál)
Elkészítése:
A puha vajat, meg kókuszzsírt a cukorral és vaníliával habosra kavarjuk. A zabpelyhet, lisztet, sütőport és darabokra tört csokoládét összekavarjuk, majd a vajas keverékhez adjuk. A felét egy kerek tortaforma aljába nyomkodjuk.A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, majd kb. fél liter vízzel felöntjük. A vízből kiveszünk fél decit és hozzákavarjuk a pudinport. A meggyet a fahéjjal, és ízlés szerint cukorral felforraljuk (ha befőttet használunk, akkor a befőtt levével öntjük fel). Hozzákavarjuk a pudingport, kavargatva összeforraljuk és levesszük a tűzről. A langyos tölteléket a tortaformába öntjük, majd rámorzsoljuk a massza másik felét. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Teljes kihűlés után szeletelhető.
9 megjegyzés:
Nagyon finomnak tűnik! :)
Csodálatosan néz ki! Annyira látszik rajta, hogy finom!
Csodálatosan néz ki! Annyira látszik rajta, hogy finom!
Nagyon guszta lett ! Mi is nagyon szeretjük!:)
Imádom, nagyon finom
Tényleg nagyon guszta, és természetesen egészséges is.
Íny csiklandozó és ráadásul egészséges is.
Szia Edó!
Egy játékra invitállak!Ha van kedved vegyél benne részt!
http://mazsika.blogspot.com/2011/07/jatek.html
A sütid pedig gyönyörűen néz ki, biztos nagyon finom!Ezt is ki kell próbálnom!!
Nagyon guszta. Szeretem benne, hogy egészséges és finom. :)
Megjegyzés küldése