2011. július 19., kedd

Sárgabarackos márványkocka


Miután befőztem a sárgabarackdzsemet, maradt még egy adag barack, ebből készítettem egy egyszerű, ám nagyon finom süteményt. A hűtőben volt még pár darab meggy, azt is felhasználtam, de természetesen más gyümölcsből is készülhet. A végeredmény mindeképp nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
  • A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a masszába szitáljuk. Végül hozzákeverünk 4 evőkanál tejet.
  • A tészta felét sütőpapíros tepsibe simítjuk. A másik feléhez keverjük a kakaót és a maradék 2 evőkanál tejet és a világos tésztára simítjuk.
  • A barackot, meggyet megmossuk, a magokat kivesszük és elrendezzük a massza tetején. Kevés cukorral megszórjuk és 170 fokos sütőben (villanyos) kb.35 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral.


3 megjegyzés:

Petra írta...

Szia Edó! Szeretnélek meglepni egy díjjal. Kérlek nézz be hozzám. :D

kismazsi írta...

Nagyon jól néz ki, ezt ki is próbálom vasárnap!A család biztos értékelni fogja!

Bianka írta...

Remekül néz ki