Miután befőztem a sárgabarackdzsemet, maradt még egy adag barack, ebből készítettem egy egyszerű, ám nagyon finom süteményt. A hűtőben volt még pár darab meggy, azt is felhasználtam, de természetesen más gyümölcsből is készülhet. A végeredmény mindeképp nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 6 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
- A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a masszába szitáljuk. Végül hozzákeverünk 4 evőkanál tejet.
- A tészta felét sütőpapíros tepsibe simítjuk. A másik feléhez keverjük a kakaót és a maradék 2 evőkanál tejet és a világos tésztára simítjuk.
- A barackot, meggyet megmossuk, a magokat kivesszük és elrendezzük a massza tetején. Kevés cukorral megszórjuk és 170 fokos sütőben (villanyos) kb.35 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
3 megjegyzés:
Szia Edó! Szeretnélek meglepni egy díjjal. Kérlek nézz be hozzám. :D
Nagyon jól néz ki, ezt ki is próbálom vasárnap!A család biztos értékelni fogja!
Remekül néz ki
Megjegyzés küldése