A tabbouleh nagyon egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon egészséges is. Lényege a friss menta és a sok-sok petrezselyemzöld.
Nem mondanám, hogy a kedvenceim közé tartozik, főleg mivel nem nagyon szeretem a mentát..de azért nem olyan rossz :) Csak kissé szokatlan.
Nemrég készítettem először, mivel ezt vittem Udvarhelyre a főzőtanfolyamos találkozónkra. Egyébként most valahogy megkívántam és szívesen megenném..jó kis üdítő, tápláló, karcsusító étel.
Normálisan nem jár hozzá gomba, csak nekem mostanában mániám lett, hogy gombát gombával eszem.
Hozzávalók:
- kb.20 dkg bulgur
- 3 db. paradicsom
- 1 szál zöldhagyma
- citromlé ízlés szerint (savanykás kell legyen)
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2-3 evőkanál menta
- 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
- A bulgurt kb. háromszoros (vayg még több) mennyiségű vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük.
- Lefödjük és hagyjuk, hogy felszívja a fölösleges vizet (ha marad).
- A paradicsmot, hagymát megmossuk, kisebb kockára vágjuk.
- A petrezselymet, mentát szintén megmossuk és apróra vágjuk.
- Egy nagyobb tálban összekavarjuk a főtt bulgurt, paradicsomot, zöldeket, majd citromlével, olajjal, sóval és borssal ízesítjük.
- Hagyományosan salátalevélbe töltve fogyasztják.
- Én gombát pároltam tűzálló tálban és megtöltöttem a bulgursalátával.
Diétázók is bátran fogyaszthatják.
3 megjegyzés:
Jól hangzik, mondjuk a menta nekem sem kedvencem ételekbe főzve, inkább maradok a teánál.
a menta igenis nagyon finom benne! :-P kostoljatok meg! :-)
Kati,én teaként sem szeretem,de a nővéremnek igaza van,ebben az ételben kimondottan finom és nekem is ízlett.
Megjegyzés küldése