Amikor Jutkához megyünk pletykálni, mindig eszünk nála valami nagyon fincsit. Utóbb például ilyen isteni tejszínes csirkemell volt a menü, párolt rizzsel. Desszertként pedig álomfinom somlói galuskát készített. Aztán alig tudtunk hazacammogni, úgy belakmároztunk.
A gyerekek először nem akartak enni, aztán mégis megkóstolták, s utána nem győzték kérni :) Rövid időn belül itthon is elkészítettem, mert tudtam mindekinek ízleni fog.
Szeretem az ilyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételeket.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 500 ml főzőtejszín
- reszelt sajt
- darabka vaj
- csirke fűszerkeverék (vagy tetszőleges fűszerek)
- só, bors
- liszt
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk és fólia alatt enyhén klopfoljuk, hogy a rostok lazuljanak. Nem kell vékony legyen.
- Besózzuk, borsozzuk és fűszerekkel bedörzsöljük. Lisztbe forgatjuk és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát 1-2 perc alatt fehérre sütjük.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, a hússzeleteket beletesszük, egymásra rétegezve. Reszelt sajttal bőven megszórjuk és tejszínnel meglocsoljuk.
- 200 fokos sütőben kb.40 perc alatt puhára pároljuk.
- Párolt rizzsel, vagy krumplival tálaljuk.
Mi fűszeres tört krumplival és cseresznye salsával fogyasztottuk.
Főzőtejszínt nem szoktam használni ételekhez, mert magas zsírtartalmú, ezt az ételt viszont nem érdemes sovány tejföllel készíteni.
Nagyon-nagyon-nagyon finom :)
4 megjegyzés:
Valóban nagyon finom lehet, nagyon guszta!
Hmmm. Csorog a nyálam. :D
Nekem is az egyik kedvencem, nagyon örülök, hogy ízlik :)
Nagyon finom
Megjegyzés küldése