Finom, gyümölcsös, könnyű és üdítő. Mi lehet jobb egy forró nyári napon?:)
Hozzávalók:
- 40 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 4 evőkanál nádcukor
- 2 evőkanál csapott étkezési keményítő
- 1 nagy doboz natúr joghurt (kb 40 dkg)
- 2 dl habtejszín
- 5-10 dkg cukor
- 1-2 teáskanál citromlé
- vanília aroma
- 5 dkg zabkeksz (Győri Édes Zabfalatok)
Elkészítése:
- A nádcukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, kissé karamellizáljuk. Hozzáadjuk a málnát, felforraljuk, ízesítjük vaníliával, majd besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.
- A joghurtot ízesítjük cukorral, citromlével és vaníliával, majd hozzákavarjuk a habbá vert tejszínt.
- A zabkekszet kézzel apró darabokra törjük és egy forró, száraz serpenyőben kissé lepirítjuk.
- A málnát egyenlően elosztjuk talpas poharakba (vagy desszerets tálkákba), rákanalazzuk a joghurtkrémet és megszórjuk kekszdarabokkal.
- Málnával, citromfűvel (vagy mentával) díszítjük és jól behűtve tálaljuk.
Használhatunk más gyümölcsöt is, akár főzés nélkül is. Ezesetben a gyümölcsdarabokat cukrozzuk le, locsoljuk meg citromlével, esetleg kevés alkohollal (rum, konyak) vagy karamell-, csokoládé öntettel. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával.
Mindeképp nagyon finom.
És igeeeeen! A kertünkben ilyen szép nagy málna érik :), persze még csak nagyon kevés.
És igeeeeen! A kertünkben ilyen szép nagy málna érik :), persze még csak nagyon kevés.
7 megjegyzés:
Tokeletes ebben a nagy melegben es mutatos is.
Nem találok szavakat gyönyörű
fantasztikus!
megeltek a malnatövek? de jo!
Nigella műsorában láttam egyszer ilyen desszertet, már akkor is nagyon tetszett. Könnyű nyári finomság, és a színei gyönyörűek a fotódon. :)
Hmmm! Fantasztikusan néz ki!
Olyan guszta, szemet gyönyörködtető képeket teszel fel, hogy már a látványtól is csorog a nyálunk!!
Gratulálok!!
Húúú de guszta!
Megjegyzés küldése