2011. július 15., péntek

Málnás joghurtkrém


Finom, gyümölcsös, könnyű és üdítő. Mi lehet jobb egy forró nyári napon?:)

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 2 evőkanál csapott étkezési keményítő
  • 1 nagy doboz natúr joghurt (kb 40 dkg)
  • 2 dl habtejszín
  • 5-10 dkg cukor
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • vanília aroma
  • 5 dkg zabkeksz (Győri Édes Zabfalatok)
Elkészítése:
  • A nádcukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, kissé karamellizáljuk. Hozzáadjuk a málnát, felforraljuk, ízesítjük vaníliával, majd besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel.
  • A joghurtot ízesítjük cukorral, citromlével és vaníliával, majd hozzákavarjuk a habbá vert tejszínt.
  • A zabkekszet kézzel apró darabokra törjük és egy forró, száraz serpenyőben kissé lepirítjuk.
  • A málnát egyenlően elosztjuk talpas poharakba (vagy desszerets tálkákba), rákanalazzuk a joghurtkrémet és megszórjuk kekszdarabokkal.
  • Málnával, citromfűvel (vagy mentával) díszítjük és jól behűtve tálaljuk.
Használhatunk más gyümölcsöt is, akár főzés nélkül is. Ezesetben a gyümölcsdarabokat cukrozzuk le, locsoljuk meg citromlével, esetleg kevés alkohollal (rum, konyak) vagy karamell-, csokoládé öntettel. Ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával.
Mindeképp nagyon finom.
És igeeeeen! A kertünkben ilyen szép nagy málna érik :), persze még csak nagyon kevés.

7 megjegyzés:

Aleda írta...

Tokeletes ebben a nagy melegben es mutatos is.

Bianka írta...

Nem találok szavakat gyönyörű

Kata írta...

fantasztikus!

Eva írta...

megeltek a malnatövek? de jo!

Petra írta...

Nigella műsorában láttam egyszer ilyen desszertet, már akkor is nagyon tetszett. Könnyű nyári finomság, és a színei gyönyörűek a fotódon. :)

kismazsi írta...

Hmmm! Fantasztikusan néz ki!
Olyan guszta, szemet gyönyörködtető képeket teszel fel, hogy már a látványtól is csorog a nyálunk!!
Gratulálok!!

Elif írta...

Húúú de guszta!