Ez egy nagyon finom, tápláló, egészséges étel.
Imádom a hús-gyümölcs párost, így amikor nagy ritkán húst készítek, legtöbbször gyümölcs is kerül mellé. Ezúttal cseresznye, saláta formában. Bármilyen meglepő, ezt a kombinációt férjem is nagyon szereti, pedig ő egyébként hússal nem eszik gyümölcsöt.
Cseresznye szezonban vétek lenne kihagyni ezt a salsát. A cseresznye is topon van nálam, így aztán egyfolytába vesszük a piacról, ameddig csak tart. Esszük magára, süteményben, hús mellé, aztán ismét magára...stb :)) amíg a készlet (vagyis a szezon) tart. Fagyóban is van egy adag és most készül a második adag cseresznyedzsem.
Hozzávalók:
- személyenként 2 vastagabb szelet csirkemell filé
- dijoni mustár
- só, bors
- a cseresznye salsához: 30 dkg cseresznye, 1 nagyobb szál újhagyma, 1 teáskanál zúzott koriandermag, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, só, bors.
Elkészítése:
- A csirkemell szeletekre fóliát terítünk és enyhén klopfoljuk. Ne legyen vékony, csak a rostok lazuljanak.
- Sózzuk, borsozzuk és mustárral vékonyan mindkét felét megkenjük. Minden szeletet alufóliába csomagolunk és tűzálló tálba tesszük. 180 fokos sütőben kb.30 perc alatt megpároljuk.
- A cseresznye salsához a magozott cseresznyét összekavarjuk a karikára vágott hagymával, sózzuk, majd a fűszerekkel ízesítjük. Érdemes kevés ideig állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor a hússzeletet salátára helyezzük és megpakoljuk cseresznye salsával.
A tanfolyamon is elkészítettük, mindenkinek nagyon ízlett.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta és nagyon finom lehet! Szívesen megkóstolnám, akár most is!
Nagyot néztem kb. 2 évvel ezelőtt, amikor néhány blogon megláttam a cseresznyesalsát, mert el nem tudtam képzelni, milyen lehet a cseresznye hagymával. Az első pfujjogás után viszont mégsem hagyott nyugodni a dolog, mígnem kipróbáltam, és meglepődtem, hogy mennyire finom volt. Azóta, ha valami furcsát látok, nem pfujjogok, hanem, ha úgy adódik, inkább kipróbálom, és azután nyilvánítok véleményt.:P
Úgyhogy kérek egy adagot én is!:)
A cseresznye salátával én is szemezek egy ideje, ki is fogom próbálni, amíg még van cseresznye.
Nagyon jó ötlet a hús gyümölcs párosításra.
Istenien néz ki, és az íze is biztos nagyon finom, igazi ínyencség lehet!!
Én is szívesen megkóstolnám!!
Remek párosítás
Érdekes párosítás, de jól hangzik.
Megjegyzés küldése