2010. január 27., szerda

Pikans krumplisalata



Nem szoktam krumplisalatakat kesziteni, mert ugy vagyok vele, hogy annyira nem finom, hogy megerje a faradtsagot..:) Kolleganom  viszont ajanlott egy szerinte finomat, el is keszitettem, nagyon finom!! Mar kostolgataskor belaktam belole, annyira izlett. Pontos mennyisegeket nem tudok irni, mert szemre tettem bele mindent.

Hozzavalok:
  • krumpli (1 kg kb)
  • tojas (4 db)
  • savanyu ecetes uborka (6-7 db)
  • eltett gogos (ecetes)
  • majonez
  • so, bors
  • salataontet (ecet+cukor+so+viz)
Elkeszites:
  1. A tojasokat es a krumplit hejaban megfozzuk, majd meghamozzuk.
  2. Minden hozzavalot apro kockakra vagunk es osszekavarjuk.
  3. Elkeszitjuk a majonezt es a salataontet (en a gogos levebol toltottem, nem sokat, hogy ne legyen hig)), majd raontjuk a krumplisalatankra.
  4. Izles szerint sozzuk, borsozzuk, majd hutoben talaljuk.
Barmilyen sult melle, de csak igy magaban is remek! Mi most foliaban parolt fuszeres pisztranggal fogyasztottuk.
Jo nagy adag lett belole, mind elfogyott!:)

3 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Szerintem is finom lehet:)))
Puszi.

Mónika írta...

Biztos finom, bár én vagy csak salátalével csinálom, vagy csak majonézesen.Együtt a kettővel még nem próbáltam.:))

Edó írta...

Edith,Monika,finom!Nekem is fura volt a majonez+le,de bejott:)