A lasgne nagy kedvencunk, abbol is ez a daralt husos valtozat, a balognai a nyero. Ezt speci ferjem kerte, ugyanis tomeget novel mostanaban (es nagy inyenc letere ez a kedvence)...en viszont spenotos tesztat keszultem fozni, mivel nekem meg tomeget csokkenteni kene:)))..hat igy fozzon okosan az ember lanya.
A gyerekek kedvence is, imadjak. Sajnos abszolut egeszsegtelen kategoria, nehez, hizlalo. Es isteni fnom..:P
Igazabol friss fuszerekkel erdemes kesziteni, de sajnos nem talaltam bazsalikomot, igy aztan tasakos fixet vettem nagy banatomban, a jo viszont az benne, hogy egyszerubb elkesziteni es nagyon finom.
Hozzavalok:
- 50 dkg daralt hus
- 1 nagy fej hagyma
- 2 cs. bolognai fix
- reszelt sajt
- 1 zoldpaprika
- 8 lap lasagne teszta
- keves so, bors, 2 ek. cukor
- a besamellhez: itt
Elkeszites:
- A husos raguhoz a hagymat aprora vagjuk, keves olajon serpenyoben kisse megpiritjuk.
- Radobjuk a daralt hust es az aprora vagott paprikat, majd egyutt megpiritjuk. Enyhen sozzuk, borsozzuk, de nem sokat, mert a fixben is van mar.
- Ha a hus elkeszult, feontjuk 5 dl hideg (!) vizzel, hozzaadjuk a tasakos fixeket, lassu tuzon kevergetve besuritjuk. Hozzaadunk keves cukrot es utanaizesitjuk ha kell.
- A besamellt az itt leirtak alapjan elkeszitjuk.
- Veszunk egy tuzallo talat v. tepsit, beleontjuk a besamellmartas felet. Rafektetunk 4 lasagne tesztalapot, erre ontjuk a husos ragu felet. Beboritjuk 4 tesztalappal, ra a marade husos ragu. Leontjuk a besamellel, megszorjuk jo sok reszelt sajttal.
- 200 fokon kb. 40 perc alatt szep pirosra sutjuk.
Bolognai fix nelkul igy keszitem:
- Hagymat (melle lehet fokhagymat is), husit lepiritom, hozzaadok zoldpaprikat es paradicsomot, felontom vizzel, paradicsompasztat keverek bele es izesitem: so, bors, zoldpetrezselyem, oregano, bazsalikom, cukor.
A tesztat nem kell elore kifozni, mert a szoszok biztositjak, hogy a lerben megpuhuljanak. Arra vigyazzunk, hogy alaposan befedjuk, mert ha a szelek uresen maradnak, akkor a teszta ropogos marad.
Nem egy ordongosseg elkesziteni, viszont kisse idoigenyes. De nagyon megeri az ize miatt :)
Rengeteg fele lasagne letezik, a zoldsegestol a spenotosig..ki milyent szeret.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta lett. Mi is nagyon szeretjük!
Megjegyzés küldése