Feher kenyeret nagyon regen sutottem mar, ugyhogy most az keszult. Egyebkent is jobban illik a lecso melle. Azert en csak csinjan vele :))
Feher kenyernek nekem ez a recept valt be. Persze hosszas kiserletesgetesek utan.
Hozzavalok:
- 350 ml viz (lehet az egesz savo, vagy egy resze, de akar 1-2 ek is sokat javit a teszta allagan)
- 2 tk so
- 2 tk cukor
- 2 ek olaj
- 1 ek ecet v. csipet aszkorbin
- 5 dkg oregteszta (nem baj ha nincs)
- 45 dkg finomliszt+20 dkg retesliszt (vagy 65 dkg kenyerliszt)
- 1 dkg eleszto (oregteszta nelkul 1,5 dkg)
- opcionalis: barmilyen mag, vagy pehely, ill. 2 ek tejpor
Elkeszites:
- A hozzavalokat ebben a sorrendben a kenyersuto ustjebe pakolom (a viz hideg).
- Kivalasztom az alapprogramot es kozepes kenyerhej szint, az ablakot letakarom konyharuhaval.
- 3:18 perc mulva kesz a kenyer. Ekkor kiveszem ovatosan es racson hagyom kihulni.
En nem szoktam kivenni kelesztes kozben a lapatot, de ha kivesszuk, akkor nem marad lyuk a kenyer aljan.
A tetejet kenytelen voltam visszanyomkodni kicsit, mert maszott ki az ustbol :) azert nem szep sima a teteje.
Gepi kenyersutessel kapcsolatban nagyon sok hasznos tudnivalot lehet olvasni Wise Ladynel, ill. E.Margit oldalan!
Teljes kiorlesu gepi kenyerem itt!
Teljes kiorlesu gepi kenyerem itt!
2 megjegyzés:
Néz át hozzám, vár egy meglepi!
Edó, megdíjaztalak! Részletekért kukk be hozzám!:)
Megjegyzés küldése