2010. január 5., kedd

Feher gepikenyer




Feher kenyeret nagyon regen sutottem mar, ugyhogy most az keszult. Egyebkent is jobban illik a lecso melle. Azert en csak csinjan vele :))
Feher kenyernek nekem ez a recept valt be. Persze hosszas kiserletesgetesek utan.

Hozzavalok:

  • 350 ml viz (lehet az egesz savo, vagy egy resze, de akar 1-2 ek is sokat javit a teszta allagan)
  • 2 tk so
  • 2 tk cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ecet v. csipet aszkorbin
  • 5 dkg oregteszta (nem baj ha nincs)
  • 45 dkg finomliszt+20 dkg retesliszt (vagy 65 dkg kenyerliszt)
  • 1 dkg eleszto (oregteszta nelkul 1,5 dkg)
  • opcionalis: barmilyen mag, vagy pehely, ill. 2 ek tejpor 
Elkeszites:
  • A hozzavalokat ebben a sorrendben a kenyersuto ustjebe pakolom (a viz hideg).
  • Kivalasztom az alapprogramot es kozepes kenyerhej szint, az ablakot letakarom konyharuhaval.
  • 3:18 perc mulva kesz a kenyer. Ekkor kiveszem ovatosan es racson hagyom kihulni.
En nem szoktam kivenni kelesztes kozben  a lapatot, de ha kivesszuk, akkor nem marad lyuk a kenyer aljan.
A tetejet kenytelen voltam visszanyomkodni kicsit, mert maszott ki az ustbol :) azert nem szep sima a teteje.



Gepi kenyersutessel kapcsolatban nagyon sok hasznos tudnivalot lehet olvasni Wise Ladynel, ill. E.Margit oldalan!

Teljes kiorlesu gepi kenyerem itt!

2 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Néz át hozzám, vár egy meglepi!

sedith írta...

Edó, megdíjaztalak! Részletekért kukk be hozzám!:)