Aliznal lattam eloszor az otletet, nagyon megtetszett. Elkesziteni konnyu, a pogacsak nagyon finomak, puhak.
Hozzavalok:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg sutomargarin
- 2 dl tejfol
- 3 dkg eleszto
- csipet so
- csipet cukor
- 2 tojassarga
- keneshez, disziteshez: 1 tojas, egesz bors
Elkeszites:
- Az elesztot a cukorral fel dl langyos tejben elkeverem, felreteszem.
- Kozben elokeszitem a tobbi hozzavalot, a tepsit sutopapirral, a sutot elomelegitem 200 fokra.
- A tesztahoz valokbol keses robottal tesztat gyurok, 10-15 percre hutobe teszem.
- Rovid pihenes utan a tesztat kinyujtom. Fejnek nagy koroket szaggatok, majd mindenik nagy korhoz ket kicsi kort vagok, ezek lesznek az orrok es fulek.
- A nagy koroket a tepsire helyezem, lekenem a felvert tojassal. Egy kis kort felragasztok orrnak, egyet pedig felbevagok es fulnek teszem. Finoman ranyomkodom.
- Az orrokba fogvajoval ket orrlyukat szurok, szemeknek ket egesz borsot teszek(jol bele kell nyomni, kulonben sules utan kieshetnek).
- Az egeszet lekenem tojassal es pirosra sutom (idot nem tudok irni, attol fugg mekkorak a malacfejek).
Mivel nekem kicsit sotlannak tunt a tesztaja, sutes elott megszortam dekorsoval. Legkozelebb a tesztaba tobb sot teszek.
Nagyon jo pogacsarecept! A malackak pedig nagyon jopofak :)
2 megjegyzés:
Nagyon jópofi aranyos malackák! Boldog új évet!
KOszonom szepen,neked is kivanok boldog ujevet!!:)
Megjegyzés küldése