Amint mar irtam elobbi bejegyzesemben, probalok nem tul nehez kajatkat osszedobni a nagy eveszetek utan. A rizses lecso is egy ilyen etel, foketn hogy en barnarizsbol keszitem, jo sok zoldseggel. Nagyon finom es laktato etel, de nem terheli meg a gyomrunk.
Hozzavalok:
- 1-2 csesze barnarizs (most feherbol keszult, mert elfelejtettem barnat venni..)
- 1 ek. vaj (ha nincs, olaj)
- zoldsegleveskocka v. etelizesito (nekem Aliz fele:)),jaj es sajnos fogy el
- 1 nagy fej voroshagyma
- 2 nagyobb sargarepa
- 2 zoldpaprika (piros is mehet)
- 2-3 paradicsom
- 1-2 ek. paradicsompaszta
- so, bors, barnacukor
Elkeszites:
- A rizset a vajon megpiritom, felontom vizzel, hozzateszem a leveskockakat vagy etelizesitot, puahra fozom. A barna rizsnek kb. 45 perc kell!
- Minden zoldseget apro kockakra vagok (bedobtam a keses robotba, az elvegezte helyettem), keves olajon megpiritom. Ontok ra keves vizet (kb. felig), hozzakavarom a paradicsmpasztat es fuszerezem. En kicsit edesebben szeretem, ezert kb. 2-3 ek. cukor kerul bele.
- Nem kell agyonfozni, csak amig a repa mar epphogy nem kemeny. Akkor osszekavarom a kifott rizzsel es talalom. En magaban eszem, de a csaladnak virslit is sutottem melle.
A virslit vekony karikakra vagva es megpirtiva hozza is lehet kavarni, ugy virslis lecso. Amig a zoldsegek keszulnek hihetetlen illatok terjengenek a lakasban!
Finom, friss hazikenyer illik melle :)
Ezt az adagot ferjem kedveert diszitettem, hogy megse legyen olyan egyszeru kis lecso.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése