Nagyon regen lattam valahol ezt a felperces majonezt, el is hataroztam, hogy azonmod kiprobalom. Sot, egy tejes valtozat is remlik, de nem tudom hova mentettem ki..Aztan csak nem keritettem sort ra, de multkoriban ismet meglattam Edithnel. A mai ebedhez eppen majonez kellett, nekem meg eppen eszembe jutott ez a felperces valtozat. Teljes siker, nagyon finom, szep. Tokeletes majonez. Es nem kell percekig kavargatni. Csak egy botmixer szuksegeltetik hozza ;)
Hozzavalok:
- 1 egesz tojas
- 1 kk. mustar
- pici so
- 2 dl olaj
- par csepp citromle v. almaecet
Elkeszites:
1. A hozzavalokat egy magas edenybe tesszuk (en befottes uvegbe), majd botmixerrel verve par masodperc alatt osszeall a majonez.
Szuperul mukodik, mindekinek ajanlom, annyira egyszeru es nagyszeru.
Azt nem tudom, eddig miert nem igy keszitettem..talan mert nagyon ritkan eszunk majonezt.
Megjegyzesek:
Az ezek utani probalkozasaim nem mindig sikerultek. Probaltam kideriteni mi lehet az oka, hogy elsore mukodott, aztan meg nem all ossze a majonez.
Nos, 1,5 dl olajat tettem hozza es a botmixerrel nem folyotonosan vertem, hanem kapcsolgattam, epp egy-egy fordulat erejeig. Fel-le mozgattam az edenyben. Igy mar remekul mukodott minde esetben. Minden alkalommal hozzatettem meg keves olajat, hogy kemeny legyen a majonez es tovabb botmixeltem ovatosan.
Megjegyzesek:
Az ezek utani probalkozasaim nem mindig sikerultek. Probaltam kideriteni mi lehet az oka, hogy elsore mukodott, aztan meg nem all ossze a majonez.
Nos, 1,5 dl olajat tettem hozza es a botmixerrel nem folyotonosan vertem, hanem kapcsolgattam, epp egy-egy fordulat erejeig. Fel-le mozgattam az edenyben. Igy mar remekul mukodott minde esetben. Minden alkalommal hozzatettem meg keves olajat, hogy kemeny legyen a majonez es tovabb botmixeltem ovatosan.
5 megjegyzés:
Láttam már az eredetit Edithnél, szuper ötlet!:)
Köszi a receptet :)
Orulok,hogy megtalaltad!:)
ha nem al osze tegyél 1 nagy kanal tejfolet
Pedig ha nem áll össze, vagy túl hígnak tűnik, akkor azt jelenti, hogy kevés az olaj. Nagyobb tojáshoz én akár 2,2-2,3 dl olajat is használok.
Nekem mindig sikerül, és már készítettem hatalmas adagot is, 5-6 tojásból egyszerre (amikor 40 személyre készítettünk hidegtálat ballagásra), akkor is tökéletesen működött, pedig akkor féltem tőle.
Megjegyzés küldése