2009. szeptember 14., hétfő

Gogos eltevese


A gogos roman eredetu szo, gombolyu paprikafajta, magyarul pontosan nem tudom mi a neve, talan pritaminpaprika, paradicsompaprika....nem tudom, nalunk csak igy hivjuk.

Elkeszites:

  • 5 kilot szoktam venni, megmosom, kicsumazom, negybe darabolom es egy nagy edenybe teszem.
  • Hozzaadok 1 l ecetet es 1 kg cukrot, 24 oran at allni hagyom, addigra annyi levet ereszt, ami boven ellepi.
  • Tiszta uvegekbe teszem, felontom sajat levevel es mehet a pincebe.
  • Nagyon kellemes ize lesz, enyhen edeskes, telire remek zoldseg-potlo.

1 megjegyzés:

brainstorming írta...

Köszi, kipróbálom. Már nagyon sok receptet kipróbáltam, nem vagyok túl fiatal, de így még nem tettem el soha. Egy kis tartóítószert mindig beleloptam. Féltem, hogy megromlik. Most megpróbálom úgy ahogy leírtad. Köszönöm. N.G. Marosvásárhelyről