Az ugy volt keremszepen, hogy vettem csirkemellet, es vettem gombat is, de meg nem tudtam, melyiknek mi lesz a sorsa.
Eloszor tarkonyos raguleves indult, aztan eszembe jutott, hogy csucsul a gomba a hutoben. Mindkettot fel akartam hasznalni, hat igy talalkozott a csirkemell a gombaval. Es nemi sajttal, fokhagymaval.
Gombas szelet
Hozzavalok:
- 1 db csirkemell
0,5 kg csiperkegomba
3-4 cikk fokhagyma
5-10 dkg reszelt sajt
olivaolaj - balzsamecet
zold petrezselyem
so, keves bors
Elkeszites:
- A csirkemellet alaposan megmostam, megtisztitottam, szeletekre vagtam. Letakartam foliaval es enyhen kipotyoltam, hogy a rostok fellazuljanak.
- A gombakat vekonyra szeltem, a sajtot lereszeltem.
- A gombaszeleteket keves olajon parolni kezdtem, a fokhagymat lereszeltem, radobtam es borsoztam.
- Addig paroltam, amig a gomba leve elfott. Akkor levettem a tuzrol, hozzakavartam a sajtot, 1 tk balzsamecetet, sok zold petrezselymet es soztam.
- Vissszatettem a tuzre amig egyet rottyan.
A husikat megsutottem serpenyoben, de csak par perc.
Talalaskor minen husi tetejere kanalaztam a gombas ragubol, melle krumplipure volt.
1 megjegyzés:
Szoktam hasonlót készíteni én is, azt azonban borjúhúsból készítem és kimarad a sajt belőle. De csirkehússal is mesés lehet, mert a gomba bármilyen hússal nagyon jól harmonizál, főleg a csiperke.
Megjegyzés küldése