2009. szeptember 27., vasárnap

Fantás sütemény



Az örök kedvenc, a fantás süti. Bármikor megsütöm, mindig szívesen fogyasztjuk, megúnhatatlan nálunk :)

Hozzávalók:

A piksótához :

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl viz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • csiptnyi só

A krémhez :
  • 50 dkg tehéntúró
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
A mázhoz :
  • 7,5 dl narancsos Fanta
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítése:

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk.
  2. Lassan belecsurgatjuk olajat, majd a vizet, kikavarjuk. 
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval, és ezt is hozzákavarjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát (a tepsi mérete kb 32x34 cm), és megsütjük (tűpróba).
  6. A krémhez a túrót kikavarjuk a puha vajjal, meg a porcukorral és a citromhéjjal.
  7. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet a piskótán.
  8. A mázhoz a a pudingporokat a fantával, meg a cukorral megfőzzük, és rögtön a sütemény tetejére kenjük.
  9. Miután kihűlt, szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: