Kisfiam kedvenc levese. Az enyem is. Foleg ilyen friss, zsenge paszulybol isteni. Igazabol ez nem is zold, hanem sarga szinu, un. vajbab.
Hozzávalók:
- 40-50 dkg zöldbab (vagy sárga)
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál vaj vagy kevés olaj
- 2 árgarépa
- 3-4 közepes krumpli
- 2 babérlevél
- kb 1 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 kis doboz tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanál ecet
- 1 evőkanál cukor
- 1-2 evőkanál ételízesítő
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát is és 1-2 percig együtt pároljuk.
- Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot (ha fagyasztott van, akkor nem szükséges előtte kiolvasztani), a babérlevelet, ételízesítőt, sót és borsot.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd beletesszük a paradicsomlét, és addig főzzük, amíg a bab majdnem puha.
- Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és együtt készre főzzük.
- A tejfölt elkeverjük kevés meleg lével, a levest félrevesszük a tűzről, majd a tejfölt lassan belecsurgatjuk. Ekkor visszatesszük a tűzre.
- A tojást villával felverjük az ecettel, majd a cukorral együtt a leveshez adjuk, miközben a villával folyamatosan kavarjuk.
- Felforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése