Valami nem munkas leves kellett, es azert finom is legyen, fokhagyamakremleves keszult. Micsoda illatok...! Nem tudom kinek a blogjan olvastam, hogy ha hagymaszagu a kezunk, akkor inox feluletet suroljunk meg a kezunkkel, es tenyleg mukodik!
Hozzavalok:
Hozzavalok:
- 2 fej fokhagyma (ebbol par cikk rossz volt)
- 1 fej hagyma
- 2 ek liszt
- tejfol v tejszin
- keves olivaolaj
- husleves (vagy leveskocka)
- bors, zold petrezselyem, szerecsendio
- reszelt sajt
- par szelet kenyer
Elkeszites:
- A hagymat es fokhagymat nagobb darabokra vagom es az olajon uvegesre piritom.
- Hozzaadom a lisztet es tovabb piritom, felkapargatom az edeny aljarol.
- Felontom kb 1,5 l vizzel, beleteszem a leveskockakat es kb 20 percig fozom, lassu tuzon.
- Az egeszet osszeturmixolom, visszarakom a tuzre.
- A tejfolet keves meleg levessel csomomentesre kavarom, beleontom, kozben megszorom a petrezselyemmel, orolt borssal, keves szerecsendioval.
- Amikor egyet lobban, kesz.
Ugy lenne valodi, ha sutoben sajtos kenyeret piritanek, de mivel sajtom most nem volt, krutonnal talaltam (serpenyoben kenyerkockakat piritok par csepp olajon).
1 megjegyzés:
Nagyon finom lett, megcsináltam. Nagyon ügyes vagy!
Megjegyzés küldése