2009. szeptember 13., vasárnap

Fokhagymakremleves


Valami nem munkas leves kellett, es azert finom is legyen, fokhagyamakremleves keszult. Micsoda illatok...! Nem tudom kinek a blogjan olvastam, hogy ha hagymaszagu a kezunk, akkor inox feluletet suroljunk meg a kezunkkel, es tenyleg mukodik!

Hozzavalok:
  • 2 fej fokhagyma (ebbol par cikk rossz volt)
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • tejfol v tejszin
  • keves olivaolaj
  • husleves (vagy leveskocka)
  • bors, zold petrezselyem, szerecsendio
  • reszelt sajt
  • par szelet kenyer
Elkeszites:
  1. A hagymat es fokhagymat nagobb darabokra vagom es az olajon uvegesre piritom.
  2. Hozzaadom a lisztet es tovabb piritom, felkapargatom az edeny aljarol.
  3. Felontom kb 1,5 l vizzel, beleteszem a leveskockakat es kb 20 percig fozom, lassu tuzon.
  4. Az egeszet osszeturmixolom, visszarakom a tuzre.
  5. A tejfolet keves meleg levessel csomomentesre kavarom, beleontom, kozben megszorom a petrezselyemmel, orolt borssal, keves szerecsendioval.
  6. Amikor egyet lobban, kesz.

Ugy lenne valodi, ha sutoben sajtos kenyeret piritanek, de mivel sajtom most nem volt, krutonnal talaltam (serpenyoben kenyerkockakat piritok par csepp olajon).

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon finom lett, megcsináltam. Nagyon ügyes vagy!