2009. szeptember 21., hétfő

Toltott tojas


A tegnapi szulinapra keszult, mert a parom nagyon szereti. Nemcsak o, mi is, kulonleges alkalmakon mindig keszitunk. Sajnos amilyen finom, annyira nehez etel is, sokat enni nem jo belole.

Hozzavalok:
  • 8 db tojas
  • majpastetom
  • majonez
  • tejfol
  • so, bors, zold petrezselyem
Elkeszites:
A tojasokat 10 perc alatt kemenyre fozom, azonnal hideg viz ala teszem, hoy konnyen hamozhato legyen.
A tojasokat meghamozom, felbe vagom, a sargakat kiszedem, es leforditva sorba helyezem egy nagy talon.
Egy tojassargabol majonezt keszitek 1 ek mustarral es annyi olajjal, amennyitol teljesen kemeny lesz. Hozzakavarok kb fel kisdoboz joghurtot, hogy a majonez "konnyebb" legyen.
A toltelekhez a sargakat villaval osszetorom, hozzaadok kb ugyanannyi majpastetomot, 2-3 ek majonezt, sot, borsot, zoldpetrezselymet es jol kikavarom.
A fel tojasokat metoltom a masszaval es visszahelyezem a talra.
Kozepre teszem a maradek kremet, raontom a majonezt es diszitem.

1 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Nagyon guszta! Rendesen megkívántam. :))