2009. szeptember 27., vasárnap

Padlizsankrem


Vagyis egyszeruen csak vinete, ahogy mi hivjuk.
Minden osszel 10 kg vinetet veszunk a piacon, ezt lesutjuk, lehamozzuk, felapritjuk kremesre egy fabarddal, aztan kis zacsikba adagolva mennek szepen a fagyoba. Egesz telen eltart, es mi nagyon szeretjuk, foleg friss zoldsegekkel.

Először elkészítjük a félperces majonézt, majd hozzáadunk 2 db lesütött és pépesített vinetét. Ehhez jön a nagyon apróra vágott 1 fej hagyma, só és bors. Összekavarjuk és kész van. kenyérre, pirítósra kenve, egy csésze teával, paradicsmmal és paprikával megúnhatatlan.

Eloetelkent is remekul megallja a helyet, mondjuk paradicsomba toltve, olivabogyoval talalva, de akar mas modon is.
Ha a majonez felet joghurtra csereljuk, lagyabb, konnyebb kence lesz belole.

1 megjegyzés:

Mónika írta...

Bizony fincsi!
Nézz be hozzám! Meglepetés!