Azt hiszem, már számtalanszor említettem, hogy mennyire szeretem a gombát, a gombás ételeket.
Eszem sütve túróval, fűszeresen pirítóssal, paprikásnak, mártásnak, ragunak, megtöltve, levesnek, pityókástokányban, de még pizzafeltétnek sem tudok jobbat elképzelni a gombánál :)
Főleg az erdei gombák rendkívűl ízletesek, csak az a sajnos, hogy nemsokára vége a nyárnak és akkor lőttek eme mennyei eledelnek..
A szintén imádott focacciát most erdei gombával készítettem, hát mi más is illene rá, mint: MENNYEI!
Hozzávalók:
- 1 adag focaccia tészta
- kb fél dl extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej hagyma
- galambgomba, fenyőalja v. rizike
- néhány kocka fűszeres, pácolt sajt
- csomborlevél
- őrölt bors
Elkészítése:
- A pizzatéztát a szokásos módon elkészítjük, majd vékonyra nyútjuk és megkenjük az olaj és a reszelt fokhagyma-keverékkel. Érdemes friss bazsalikomot, vagy oregánót is adni az olajhoz, ha van kéznél.
- Vékonyra vágott hagymaszeletekket kirakjuk. Ezután ráhalmozzuk az alaposan megmosott, megtisztított és darabkákra vágott gombát (az öregebb gombákat érdemes meghámozni) a sajttal együtt. Kevés csomborlevéllel, őrölt borssal megszórjuk és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Házi ketchuppal fogyasztottuk, recept hamarosan.
3 megjegyzés:
Isteni! :)))
Imádnám! :)
Oda vagyok az gombáért :)))
ÁÁÁÁÁÁÁáá ez remekmű
Megjegyzés küldése