2011. augusztus 1., hétfő

Tárkony ecetben


A tárkony eltevése nagyon egyszerű dolog. Télen nagyon jól jön majd különféle levesekhez, szószok ízesítéséhez és természetesen a leve (tárkonyecet) is felhasználható.

Hozzávalók:

  • tárkony
  • ecet


Elkészítése:
  • A tárkonyleveleket a szárról lefejtjük, megmossuk, konyharuhával kissé leitatjuk.
  • Egy kisebb befőttes üvegbe a sóval lerétegezzük, majd felöntjük ecettel és az üveget lekötjük.
  • Mivel az ecet és a só tartósítja, nem szükséges egyéb tartósítószer hozzá, nagyon sok ideig eláll.
A petrezselyemzöldet például apróra vágva lefagyasztom, úgy használom télen, a tárkony viszont nem bírja a fagyasztást, nagyon kiszárad, elveszti aromáját. Akárcsak a bazsalikom, azt sem érdemes fagyasztva tárolni.


1 megjegyzés:

Bianka írta...

Levesben milyen finom