Azt már tudtam, hogy valami spagettis ételt készítek, csak azt nem, hogy pontosan milyent. Aztán éjjel felébredtem, gondolkodtam (éjjel vannak a legjobb ötleteim), és a bazsalikomos megoldás jutott az eszembe.
Azt még nem sejtetem, hogy ez ennyire finom lesz.
Számomra megvan a number one spagetti! :)
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor bazsalikom (kb 6 dkg)
 - 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
 - 2 cikk fokhagyma
 - 1 evőkanál mandula vagy fenyőmag
 - 2,5 dl főzőtejszín
 - só, bors
 - reszelt parmezán (vagy más keménysajt)
 - egy csomag spagetti tészta
 
Elkészítése:
- A bazsalikomot megmossuk, a szárak végét eltávolítjuk, majd az olajjal, kevés sóval, fokhagymával és a mandulával összeturmixoljuk. Hogy könnyebben menjen a turmixolás, 0,5 dl tejszínt is hozzáadunk.
 - A tésztát kifőzzük és leszűrjük, majd a maradék tejszínnel összekeverjük és kissé összemelegítjük.
 - A tejszínes tésztát összekeverjük a pestóval, sóval és kevés őrölt borssal ízesítjük.
 - Tetejére sajtot reszelünk.
 
Teljes kiörlésű tésztával fogyasztva még egészségesebb és táplálóbb.
Egyébként a zöld színe ellenére a gyerekeknek is nagyon ízlett, pedig nem gondoltam volna. Hálistennek.



2 megjegyzés:
Pont most készülök pestót készíteni, jó ötletet adtál. :)))
épp tegnap gondoltam arra, hogy kéne bazsalikom. mihez is? hát naná pestohoz.
ennyire ugyanazon ihlet csap le közel egyidőben több helyen?
bár téged jobban megsuhintott, hisz a tettek mezejére léptél.
Megjegyzés küldése