2011. augusztus 19., péntek

Bazsalikom pestós spagetti


Azt már tudtam, hogy valami spagettis ételt készítek, csak azt nem, hogy pontosan milyent. Aztán éjjel felébredtem, gondolkodtam (éjjel vannak a legjobb ötleteim), és a bazsalikomos megoldás jutott az eszembe.
Azt még nem sejtetem, hogy ez ennyire finom lesz.
Számomra megvan a number one spagetti! :)

Hozzávalók:
  • 1 nagy csokor bazsalikom (kb 6 dkg)
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál mandula vagy fenyőmag
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • só, bors 
  • reszelt parmezán (vagy más keménysajt)
  • egy csomag spagetti tészta

Elkészítése:
  • A bazsalikomot megmossuk, a szárak végét eltávolítjuk, majd az olajjal, kevés sóval, fokhagymával és a mandulával összeturmixoljuk. Hogy könnyebben menjen a turmixolás, 0,5 dl tejszínt is hozzáadunk. 
  • A tésztát kifőzzük és leszűrjük, majd a maradék tejszínnel összekeverjük és kissé összemelegítjük.
  • A tejszínes tésztát összekeverjük a pestóval, sóval és kevés őrölt borssal ízesítjük.
  • Tetejére sajtot reszelünk.
Teljes kiörlésű tésztával fogyasztva még egészségesebb és táplálóbb.
Egyébként a zöld színe ellenére a gyerekeknek is nagyon ízlett, pedig nem gondoltam volna. Hálistennek.


2 megjegyzés:

Petra írta...

Pont most készülök pestót készíteni, jó ötletet adtál. :)))

4Gyerek írta...

épp tegnap gondoltam arra, hogy kéne bazsalikom. mihez is? hát naná pestohoz.
ennyire ugyanazon ihlet csap le közel egyidőben több helyen?
bár téged jobban megsuhintott, hisz a tettek mezejére léptél.