Kimondottan finom, tartósítószermentes és szerencsére mindenkinek ízlik, így nagyon gyorsan fogy. És ebben legalább tudom, hogy igazi paradicsom van :) Télire biztosan nem marad már belőle..
Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom
- 50 dkg hagyma
- 6 cikk fokhagyma (vagy 4 nagyobb cikk)
- 3-4 szál levél zellerzöld
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 2 db babérlevél
- 1 kiskanál őrölt bors
- 0,5 dl ecet
- 1 evőkanál só
- 6 evőkanál cukor
Elkészítése:
- A paradicsomot, hagymát, fokhagymát és a zöldfűszereket ledaráljuk.
- Egy edényben a többi hozzávalóval együtt lassú tüzön kb egy órán át főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután turmixoljuk, újraforraljuk, majd üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Ha édesebbre szeretnénk, tehetünk hozzá még cukrot, csípős ketchup esetében csípőspaprikát adunk hozzá pluszban.
Nem emlékszem már pontosan, de ebből a mennyiségből azt hiszem kb 2-3 liter ketchup lesz.
Aki kedvet kapott hozzá, még elkészítheti, hiszen még mindig kaphatóak az alapanyagok a piacon.
3 megjegyzés:
Ami házi csak finom lehet
A hétvégén én is tervezek kechupot készíteni. A te recepted nagyon jól hangzik, köszi. :)))
Tegnap elkészítettem, finom lett. Köszi a receptet:-)
Mm
Megjegyzés küldése